Contact

Webinar

Het webinar over de NOW-regeling is hieronder terug te kijken:

Wat NOW???

De Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) is een regeling die door het kabinet in het leven geroepen is om bedrijven die tijdens de coronacrisis omzetverlies lijden tegemoet te komen. Een mooie maar niet eenvoudige regeling. Daarom organiseren Ik Ben Drents Ondernemer, Kennispoort Drenthe, Provincie Groningen en het Friese Ynbusiness in samenwerking met Flynth accountants & adviseurs aanstaande dinsdag 14 april een webinar. U kunt gratis deelnemen aan dit webinar om uitleg te krijgen over de NOW-regeling. Aanmelden voor het Friese webinar kan onderaan deze pagina.

NOW-regeling
Om tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen te beschermen kondigde het kabinet op 17 maart een economisch noodpakket aan. Eén van de maatregelen is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden: de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW). De regeling is sinds 6 april opengesteld en inmiddels zijn bij het UWV al tienduizenden aanvragen binnengekomen. De verwachting is dat 100.000 tot 150.000 ondernemers aanspraak maken op deze regeling. Onder hen ook een groot aantal noordelijke ondernemers.

Noordelijk initiatief
Daarom besloten de noordelijke provinciale ondernemersplatformen de handen ineen te slaan en gezamenlijk een webinar te organiseren. Tijdens dit webinar geven specialisten van Flynth accountants & adviseurs uitleg over de regeling. Ook onze specialist op het gebied van financiering, Arjen Schol, praat u bij over alle ins en outs van de NOW-regeling. Aan bod komen vragen als: Voor wie is de regeling? Hoe ziet de aanvraagprocedure er precies uit? Wat houdt het 10-stappenplan precies in en over welke maanden kun je het beste de NOW-regeling aanvragen? Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen. John Boersma, adviseur vanuit Ik Ben Drents Ondernemer, kijkt op de achtergrond mee en probeert zoveel mogelijk vragen van deelnemers te beantwoorden.