Contact

Ik kan moeilijk aan vakmensen komen

Bedrijfsvoering

Goed werkgeverschap vraagt in alle omstandigheden om alertheid van een ondernemer. Het is een belangrijk onderdeel van de reguliere bedrijfsvoering, maar vraagt extra aandacht in tijden van crisis of juist bij groei.  Wie nu al moeite heeft met het vinden van personeel moet zijn borst natmaken. De krapte op de arbeidsmarkt wordt de komende jaren alleen maar groter.

Het aantal sectoren waarin de groei geremd wordt door personeelstekorten neemt snel toe. Van de techniek en de ICT was al bekend dat gekwalificeerd personeel schaars is. Volgens het UWV beginnen ook knelpunten te ontstaan in de zorg, de bouw, het onderwijs en in specifieke niches op middelbaar, hoger en wetenschappelijk beroepsniveau.

Dat vraagt om creativiteit en samenwerking. Door met een andere bril naar uw processen te kijken, kunt u misschien minder afhankelijk worden van schaarse talenten. Wilt u samenwerken met andere ondernemers, aan te trekken uit andere regio’s? Heeft u behoefte aan specifiek geschoolde mensen en zoekt u contacten om mensen op te leiden?

Wij kunnen u hierbij helpen met een goed en scherp gesprek en vervolgens met ons netwerk. Kunt u financiële ondersteuning hierbij wel gebruiken? Samen kijken we of de volgende regelingen ook voor uw bedrijf een uitkomst kunnen bieden

  • Fonds voor Kennis en Innovatie
  • Regeling Praktijkleren
  • Raak Regeling
  • Scholingsvouchers medewerkers (via UWV)

 

Wilt u ook eens met ons praten over hoe we deze schakel in uw bedrijf kunnen versterken? Neem dan contact op met onze specialisten.

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend
aan een sectorspecialist

Vraag het ons
Specialist in
Arjen Schol
Arjen ScholThemaspecialist FinancieringNeem contact op
Dennis Carton
Dennis CartonProgrammamanager, Sectorspecialist IndustrieNeem contact op
Henk Split
Henk SplitSectorspecialist Food & Retail, Themaspecialist CirculairNeem contact op
Marjan Soepboer
Marjan SoepboerSectorspecialist Recreatie & ToerismeNeem contact op
Tabe Bruinsma
Tabe BruinsmaSectorspecialist Agri & IndustrieNeem contact op
Wessel de Vries
Wessel de VriesThemaspecialist Internationaal OndernemenNeem contact op