Contact

Emmelkamp: van producent naar innovator

Innovatie

Complex licht op de zaak

Camilo Behage (HUG Seat, Nuriya projectverlichting, Xiomara Infraroodstralers; Emmelkamp BV.): “Emmelkamp is een klein, sterk bedrijf dat fullspectrum infraroodstralers onder het label Xiomara afzet in de wellnessbranche. Naast financiering en het verkennen van internationale markten, hadden wij vooral veel uitdagingen bij de productie. Het is een zeer complexe assemblage waar je specifieke kennis en een goed passende productielijn voor nodig hebt.

Strategische focus verleggen naar je sterkte

Arjen Schol (themaspecialist Financiering bij Ynbusiness), is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het contract met de NOM. Tijdens één van die gesprekken ging het over meer dan geld alleen. De stap naar het buitenland, maar vooral de productieproblemen waar zij tegen aan liepen. Eén van Dennis Carton (sectorspecialist Industrie bij Ynbusiness) zijn specialiteiten. In een pittig gesprek bleek al gauw dat de productieproblemen vrij stevig waren, maar dat Emmelkamp het verkoopproces goed op orde had. De strategische focus werd verlegd van producent naar innovator/verkoper.

Steun bij lancering van je innovatie

Het netwerk van Ynbusiness werd ingeschakeld om een geschikte partij te zoeken, die de productie van complexe infrarood douchesystemen over kon nemen. Via Neopost (Drachten) kwam men op het spoor van AP Nederland in Kolham. Daar vindt de productie nu plaats. En daar houdt het verhaal niet op. Emmelkamp lanceerde intussen de Hug Seat: een innovatieve, duurzame design-sauna voor hotels, vakantieparken én consumenten. Om deze propositie vanaf de start goed te lanceren en hun medewerkers te coachen op marketinggebied, bracht Ynbusiness hen in contact met een marketingstrateeg en ondersteunde bij de aanvraag van de ‘Voucherregeling MKB Fryslân’, om in de kosten tegemoet te komen. De operationele uitrol van de campagne, regelden zij met specialisten uit hun netwerk.

“Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van meerdere schakels. Eén zo’n belangrijke schakel is de innovatiekracht. Dat is een thema waar ondernemers graag met ons over sparren. Heeft u ook zo’n vraagstuk met een uitdaging? Of loopt u rond met een andere situatie waar u eens met een onafhankelijk iemand over wil sparren? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend
aan een sectorspecialist

Vraag het ons
Meer Sterke staaltjes
Specialist in
Arjen Schol
Arjen ScholThemaspecialist FinancieringNeem contact op
Dennis Carton
Dennis CartonProgrammamanager, Sectorspecialist IndustrieNeem contact op