Contact

E-Naval: financiering in de pre-seed fase

BedrijfsvoeringFinanciering

Financiering in de pre-seed fase

E-Naval Heeg B.V. is een startup van Aniel Misier en Jeroen Krijt, die nieuwe hybride aandrijfsystemen en een energiemodule ontwikkelen voor Maritiem gebruik. Het unieke zit in de Power Management Unit die dié aangesloten bron aanspreekt, die je op dat moment de meeste energie kan geven (zon, wind, waterstof, electra, diesel, etc.). Eva Meijer, eigenaar van Hoora Watersport met een hart voor duurzaamheid en een innovatief DNA, is voor hen de ideale Launching Customer. Samen met haar hebben ze kennis en krachten gebundeld om hun waterstofmotor en de E-can (energieke jerrycan die elke boot thuis brengt) verder te ontwikkelen. Zo realiseren ze de plannen om in de nabije toekomst sloepen uit te rusten met een hybride waterstof motor. Met het technische deel gecovered, werd hun grootste uitdaging het financiële stuk: hoe financier je de kosten in de pre-seed fase van een innovatie? En voor de langere termijn: hoe financier je de opschaling van de productie, door ontwikkeling en het vermarkten?

Een aangescherpt investment deck

Een mooi vraagstuk voor Arjen Schol, themaspecialist financiering bij Ynbusiness. Aniel Misier: ”Arjan heeft ons businessplan en investment deck doorgenomen en deze aangescherpt. (Note redactie: Een investment deck is een korte presentatie om je publiek op een snelle wijze inzicht te geven in je business plan.) Hij heeft ons met dit plan aan tafel gekregen bij een aantal subsidieadviseurs en financiers uit zijn netwerk. Dit leidde tot een traject met Dirk Jan Hummel van TCNN.” Hummel heeft samen met de ondernemers een I-pro traject ingezet waarbij o.a. conceptontwikkeling, haalbaarheidsstudies en een bouw van een prototype tot 50% gesubsidieerd kunnen worden.

Op volle kracht vooruit

Dit heeft E-Naval in staat gesteld om hun E-can verder te ontwikkelen. Arjen helpt hen nu met de volgende stap: verbindingen leggen met financiers en partijen die de heren een stap verder brengen naar productie-opschaling.

 

“Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van meerdere schakels. Eén zo’n belangrijke schakel is de innovatiekracht. Dat is een thema waar ondernemers graag met ons over sparren. Heeft u ook zo’n vraagstuk met een uitdaging? Of loopt u rond met een andere situatie waar u eens met een onafhankelijk iemand over wil sparren? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.

Contactpersoon
Arjen Schol
Arjen ScholThemaspecialist FinancieringStel mij een vraag
Meer Sterke staaltjes
Specialist in
Arjen Schol
Arjen ScholThemaspecialist Financiering