Contact

Innovatie Expeditie: Dutch Design.Thinking

De innovatie methodiek voorziet in alle processtappen die nodig zijn voor een succesvolle start-up onderneming. De methodiek is gebaseerd op de bewezen marktstrategie technieken van Design Thinking. De processtappen zijn verdeeld over 3 fases.

  1. Customer Design. We maken ons één met de doelgroep en gaan opzoek naar kansrijke technologieën en trends en creëren zo een brede context waarin de doelgroep opereert en leeft. We ontdekken behoeftes & problemen van de klant en brengen dit bij elkaar in een scherp en ambitieuze probleemformulering. Dit vormt het startpunt voor het concept design.
  2. Concept Design. Deze fase draait om concept design en vormt het creatieve hoogtepunt. In iteraties bedenken we ideeën, werken deze uit in concepten en door middel van prototypes testen we deze bij de klant. Tijdens het validatieproces wordt het businessmodel vormgegeven en eventueel aangepast. Concept design eindigt met een gevalideerd en uitgebalanceerd concept.
  3. Business Design. We stippelen de marktstrategie uit en bouwen aan de organisatie. We ontwikkelen de markt van ‘early adopters’ naar de ‘mainstream’ markt. Een zorgvuldig gekozen en uitgevoerde marktstrategie zal bepalend blijken voor het succes. (Deze laatste fase is vanwege tijd niet van toepassing tijdens de training).

<< terug naar Innovatie Expeditie