Contact

Workshop: Basis van intellectueel eigendom (Leeuwarden)

dinsdag 25 februari Vanuit het netwerk

Afkijken, beschermen, delen of geheimhouden?
Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer in één middag de basis over hoe u uw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron.

Tijd en geld besparen
Tijdens deze workshop leert u wat IE is, in welke fasen van uw innovatieproces u IE gebruikt en hoe u met IE tijd en geld kunt besparen. Theorie, praktische voorbeelden en opdrachten wisselen elkaar af. U krijgt basiskennis over:
– waarom het belangrijk is om uw plannen voor IE af te stemmen op uw bedrijfsstrategie;
– hoe uw innovatietraject goedkoper en sneller wordt door gratis beschikbare octrooipublicaties met technische detailinformatie;
– wat deze gratis octrooi-informatie u vertelt over de activiteiten van uw concurrenten, maar ook uw (potentiële) markt;
– waarop u moet letten als u samen met anderen innoveert;
– de verschillende beschermingsvormen zoals auteurs-, merk-, model-, octrooirecht en bedrijfsgeheimen.

Na deelname aan deze workshop hebt u voldoende kennis om de verdiepende workshops van Octrooicentrum Nederland te volgen.
Bekijk een filmpje waarin de adviseur van Octrooicentrum Nederland de workshop toelicht en enkele deelnemers vertellen wat zij ervan opsteken.

Informatie
Datum: dinsdag 25 februari 2020
Tijd: 12.45u inloop, 13.00u start, 17.00u einde.
Locatie: Inqubator (Turfmarkt 11, Leeuwarden)
Aanmelden: U kunt zich voor deze workshop aanmelden via het online aanmeldformulier.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Boost je bedrijf met creativiteit (Wommels)

We leven en ondernemen in een snelle, veranderende wereld die schreeuwt om creativiteit. Als ondernemer sta je voor de uitdaging om in te spelen op veranderingen en wil je toewerken naar een toekomstbestendig (innovatief) bedrijf.
Volgens Symen Sjoerd de Vries van Verbuildinglab moeten we af van ons patroon denken en onze creativiteit (her)ontdekken om te komen tot flexibiliteit en innovatie in je bedrijf. Nieuwsgierig?

 

woensdag 26 februari Vanuit het netwerk
Workshop: Masterclass Octrooien (Groningen)

Bent u een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wilt u inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk? Dan is deze workshop iets voor u.

 

dinsdag 10 maart Vanuit het netwerk