Contact

Webinar: Curtiba, Brazilië

donderdag 17 november Vanuit het netwerk Internationaal ondernemen

Curitiba is een stad en gemeente in de zuidoostelijke regio van Brazilië. Gelegen op een hoogte van 934 meter, is het de hoofdstad van de staat Paraná en heeft ongeveer 1,8 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad in het zuiden. Curitiba is een van de weinige Braziliaanse steden met een zeer hoge Human Development Index (0,856) en ontving in 2010 de Global Sustainable City Award, uitgereikt aan steden en gemeenten die uitblinken in duurzame stedelijke ontwikkeling.

Cidade Industrial de Curitiba, het industriële district, is de thuisbasis van vele multinationale industrieën, zoals Nissan, Renault, Volkswagen, Philip Morris, Audi, Volvo, HSBC, Siemens, ExxonMobil, Electrolux en Kraft Foods, evenals vele bekende nationale industrieën, zoals Sadia, O Boticário en Positivo Informática.

Brazilië is de zesde economie ter wereld en is goed verbonden met andere Latijns-Amerikaanse landen. Het is een interessante markt voor Europese bedrijven en een agrarische grootmacht. Het land is ’s werelds grootste producent van koffie, suikerriet en sinaasappelen. Daarnaast is Brazilië een van de grootste sojaproducenten ter wereld. Op het gebied van innovatie zijn er al veel samenwerkingen tussen Nederland en Brazilië. Er liggen veel kansen in ICT, de toepassing van big data en blockchain en de biologische grondstoffeneconomie (biobased).

Heeft u interesse om zaken te doen in deze regio of wilt u uw kennis uitbreiden? Tijdens dit webinar op 17 november (16:00 – 17:00 uur) wordt er ingegaan op de kansen die er zijn, de valkuilen, de cultuurverschillen en het vinden van de juiste zakenpartner.

Aanmelden doet u via deze link.

 
 
 
Meer evenementen Evenementenoverzicht
Mexico
RVO Handelsmissie: Mexico-Stad

Bent u actief in de watersector? En bent u nieuwsgierig naar de marktmogelijkheden in Mexico? Neem dan van 5 tot en met 9 september 2022 deel aan de handelsmissie naar Mexico-Stad en enkele deelstaten in Mexico.

 

maandag 05 september Vanuit het netwerk
Online
Webinar: Intellectueel Eigendom

Maak op donderdag 8 september (15:00 - 1600 uur) kennis met veel voorkomende rechten en beschermingsvormen.

 

donderdag 08 september Vanuit het netwerk