Contact

Watercampus Business Café: Bescherming d.m.v. Octrooien

donderdag 06 oktober Vanuit het netwerk Innovatie

U bent ondernemer en wilt voldoen aan de marktvraag. Tegelijk wilt u zich concurrenten voorblijven. Het is dus extra belangrijk om u goed te onderscheiden, bijvoorbeeld door innovatie. Maar hoe voorkomt u dat aan het eind van een lang R&D proces de concurrent er met uw idee vandoor gaat? En mag u uw nieuwe product wel zomaar op de markt brengen? Belangrijke vragen die donderdag 6 oktober (14:00 – 16:30 uur) worden beantwoord tijdens het WaterCampus Business Café “Bescherming d.m.v. Octrooien – Wat zijn de juiste afwegingen en wat zijn de valkuilen?”

Een octrooi beschermt een uitvinding. Heeft u een octrooi, dan mogen anderen dat product of technische proces niet maken, gebruiken, doorverkopen, verhuren, afleveren, aan een ander aanbieden, invoeren of in voorraad hebben. Maar welke zaken moet u nou eigenlijk in de gaten houden? En is het aanvragen van een octrooi altijd de slimste handelswijze? Omdat het aanvragen van een octrooi kostbaar kan zijn, is het des te belangrijker dat u goede keuzes maakt, zodat uw investering zichzelf terug verdient.

Praktijkervaringen

Leer van de praktijkervaringen van Ingo Blume van Pentair X-Flow: is een octrooi altijd de beste keuze? En wat hebben Coca Cola, WD-40 en LbL-membranen eigenlijk met elkaar gemeen? Laurens Verberne van Rolapac vertelt over de uitdagingen waar een beginnend ondernemer in octrooiland tegenaan loopt. Maar ook deskundigen komen aan het woord. Gijs van Hoorn van RVO komt aan het woord over wat u met Intellectueel eigendom kunt. En waar begin u dan? Tenslotte stelt Rudi Riemens van EP&C dat er geen conflicten kunnen ontstaan over een helder en zuiver geschreven octrooi.

Voor wie interessant?

Wil u als ondernemer zelf de vruchten plukken van uw innovaties? Of wilt u voorkomen dat u met uw product de rechten van een ander schendt? Dan is dit WaterCampus Business Café voor interessant voor u!

Na afloop is er een netwerkborrel om na te praten.

Naast live aanwezig zijn in Leeuwarden (de locatie wordt nog bekend gemaakt)  is het ook mogelijk om digitaal aan te haken.

Aanmelden doet u hier.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Mexico
RVO Handelsmissie: Mexico-Stad

Bent u actief in de watersector? En bent u nieuwsgierig naar de marktmogelijkheden in Mexico? Neem dan van 5 tot en met 9 september 2022 deel aan de handelsmissie naar Mexico-Stad en enkele deelstaten in Mexico.

 

maandag 05 september Vanuit het netwerk
Online
Webinar: Intellectueel Eigendom

Maak op donderdag 8 september (15:00 - 1600 uur) kennis met veel voorkomende rechten en beschermingsvormen.

 

donderdag 08 september Vanuit het netwerk