Contact

Symposium: Serious Gaming & Cybersafety

woensdag 18 september Vanuit het netwerk

Op woensdag 18 september 2019 (van 14.00u tot 18.00u) organiseren Friesland Boeit, Cybersafety4u en Stichting Cybersafety Noord-Nederland het symposium Serious Gaming & Cybersafety. Met toonaangevende sprekers, interactieve lezingen, een playground met inspirerende en innovatieve serious games én een afsluitende borrel.

Cybercrime speelt een steeds grotere rol in de huidige maatschappij. Bij cybercrime of cybercriminaliteit gaat het om een misdaad gepleegd met ICT. Het strafbare feit wordt dus gepleegd met een computer, smartphone, smartwatch of tablet. Kortom; alles waar een processor in zit. Cybercrime-voorbeelden zijn hacking, DDoS-aanvallen, ransomware, virussen, malware, enzovoort.

Grote cybercrime-aanvallen worden breed uitgemeten in de media. Wat onderbelicht blijft, is dat de mens vaak de zwakste schakel is met betrekking tot cybersecurity. Hackers worden steeds inventiever en handiger om gevoelige informatie van mensen te ontfutselen. Denk hierbij aan phishingmails die bijna niet meer te onderscheiden zijn, maar ook aan slechtbeveiligde accounts en wachtwoordgebruik.

Met dit symposium Serious Gaming & Cybersafety geven we aandacht aan cybercrime. In de keynote en andere lezingen zal er meer theoretische informatie gegeven worden met betrekking tot cybercrime. Op de playground kun je aan de hand van verschillende serious games zelf ervaren hoe het met jouw cyberveiligheid gesteld is.

Op deze website vind je meer informatie over het programma, de sprekers en kun je tickets kopen.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Slush! hét evenement voor innovatieve tech startups! (Helsinki, Finland)

Slush! hét evenement voor innovatieve tech startups in Helsinki, Finland.

Bent u een innovatieve tech start-up en klaar voor de volgende stap? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven en investeerders en de internationale markt verkennen? Ga dan mee met de start-upmissie naar Slush van 20-23 november 2019.
Schrijf je in voor 29 september a.s.

 

woensdag 20 november Vanuit het netwerk
Presentatie uitkomsten onderzoek internationaal ondernemen

Presentatie uitkomsten onderzoek internationaal ondernemen op 25 november om 16:00 in de Kanselarij te Leeuwarden.

Het Lectoraat Internationaal Ondernemen (NHL Stenden) heeft onderzoek gedaan onder Friese bedrijven en intermediairs naar behoefte, aanwezige instrumenten en de eventuele gap daar tussen. Het doel van het onderzoek was om te komen tot aanbevelingen over het optimaliseren van het instrumentarium om internationaal ondernemen in de Provincie Fryslân te stimuleren, ondersteunen en verbeteren.

 

maandag 25 november Vanuit het netwerk