Contact

Symposium: Serious Gaming & Cybersafety

woensdag 18 september Vanuit het netwerk

Op woensdag 18 september 2019 (van 14.00u tot 18.00u) organiseren Friesland Boeit, Cybersafety4u en Stichting Cybersafety Noord-Nederland het symposium Serious Gaming & Cybersafety. Met toonaangevende sprekers, interactieve lezingen, een playground met inspirerende en innovatieve serious games én een afsluitende borrel.

Cybercrime speelt een steeds grotere rol in de huidige maatschappij. Bij cybercrime of cybercriminaliteit gaat het om een misdaad gepleegd met ICT. Het strafbare feit wordt dus gepleegd met een computer, smartphone, smartwatch of tablet. Kortom; alles waar een processor in zit. Cybercrime-voorbeelden zijn hacking, DDoS-aanvallen, ransomware, virussen, malware, enzovoort.

Grote cybercrime-aanvallen worden breed uitgemeten in de media. Wat onderbelicht blijft, is dat de mens vaak de zwakste schakel is met betrekking tot cybersecurity. Hackers worden steeds inventiever en handiger om gevoelige informatie van mensen te ontfutselen. Denk hierbij aan phishingmails die bijna niet meer te onderscheiden zijn, maar ook aan slechtbeveiligde accounts en wachtwoordgebruik.

Met dit symposium Serious Gaming & Cybersafety geven we aandacht aan cybercrime. In de keynote en andere lezingen zal er meer theoretische informatie gegeven worden met betrekking tot cybercrime. Op de playground kun je aan de hand van verschillende serious games zelf ervaren hoe het met jouw cyberveiligheid gesteld is.

Op deze website vind je meer informatie over het programma, de sprekers en kun je tickets kopen.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Handelsmissie: waterstof in China (22 t/m 28 september)

Bent u actief op het gebied van waterstof en wilt u de Chinese markt verkennen, of uw aanwezigheid in de Chinese markt juist uitbreiden? Ga dan in september samen met de Provincie Gelderland mee met de handelsmissie Waterstof naar China.

 

zondag 22 september Vanuit het netwerk
Infobijeenkomst: onderzoek logiesaccommodaties Fryslân (Leeuwarden)

Samen kunnen we toeristisch Fryslân sterker maken. De Toerisma Alliantie Fryslân (TAF) is zich dat bewust en is daarom initiator van een onderzoek naar vitaliteit en ontwikkelkansen voor logiesaccommodaties.

Alle ins en outs willen we graag met u als logiesondernemer bespreken op 24 september van 19.00-21.00 uur.

 

dinsdag 24 september Vanuit het netwerk