Contact

Symposium ‘Biodiversiteit en melkveehouderij’

donderdag 24 mei Vanuit het netwerk

Symposium ‘Biodiversiteit en melkveehouderij’

Op Dairy Campus wordt op 23 en 24 mei 2018 een symposium georganiseerd over het thema biodiversiteit en melkveehouderij. De eerste dag is speciaal voor studenten en jongeren tot 35 jaar. De tweede dag is voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en boeren. Het symposium wordt afgesloten met de theatervoorstelling ‘Koning van het Grasland’ van toneelgroep Jan Vos.

Tijdens het symposium leggen we de focus op de rol van biodiversiteit in de melkveehouderij en dit wordt vanuit diverse invalshoeken benaderd:
• Wat wil de weidevogel
• Wat wil de boer
• Wat wil de burger
• Wat wil de koe

In het ochtendgedeelte gaan diverse sprekers dieper in op de inhoud. Na de lunch gaan de deelnemers in workshops aan de slag om aan de hand van diverse casussen mee te denken over de integratie van deze vier invalshoeken. Samen zoeken naar een model voor de inpassing van biodiversiteit binnen de melkveehouderij waarbij boeren, maatschappij, bewoners en landschap beter met elkaar worden verbonden.
De dagvoorzitter Meije Gildemacher van Provincie Fryslân zorgt dat het programma van beide dagen boeiend gaat verlopen.

 

Klik hier voor meer informatie

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Symposium: Duurzame, Milde Processing (Leeuwarden)

Van Hall Larenstein nodigt u uit op woensdag 17 oktober 2018, van 10:00 - 16:30 uur, voor het symposium 'Milde & duurzame zuivel processing' ter gelegenheid van de opening van het Food Application Centre for Technology, het FACT. Tijdens dit symposium staat de vraag centraal of en hoe de zuivelindustrie op een milde wijze (uitleg ‘milde wijze’) duurzaam verkregen producten kan produceren die voldoen aan de steeds sterker wordende consumentenwens van “natuurlijk, vol van smaak, gezond en veilig”.

 

woensdag 17 oktober Vanuit het netwerk
Seminar: Goede start met de belastingdienst (Leeuwarden)

Op donderdag 18 oktober wordt de seminar 'goede start met de belastingdienst' georganiseerd. Vanaf 19.00u wordt u geïnformeerd over bijvoorbeeld inkomstenbelasting, btw en aangifte doen.

 

donderdag 18 oktober Vanuit het netwerk