Contact

Symposium ‘Biodiversiteit en melkveehouderij’

donderdag 24 mei Vanuit het netwerk

Symposium ‘Biodiversiteit en melkveehouderij’

Op Dairy Campus wordt op 23 en 24 mei 2018 een symposium georganiseerd over het thema biodiversiteit en melkveehouderij. De eerste dag is speciaal voor studenten en jongeren tot 35 jaar. De tweede dag is voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en boeren. Het symposium wordt afgesloten met de theatervoorstelling ‘Koning van het Grasland’ van toneelgroep Jan Vos.

Tijdens het symposium leggen we de focus op de rol van biodiversiteit in de melkveehouderij en dit wordt vanuit diverse invalshoeken benaderd:
• Wat wil de weidevogel
• Wat wil de boer
• Wat wil de burger
• Wat wil de koe

In het ochtendgedeelte gaan diverse sprekers dieper in op de inhoud. Na de lunch gaan de deelnemers in workshops aan de slag om aan de hand van diverse casussen mee te denken over de integratie van deze vier invalshoeken. Samen zoeken naar een model voor de inpassing van biodiversiteit binnen de melkveehouderij waarbij boeren, maatschappij, bewoners en landschap beter met elkaar worden verbonden.
De dagvoorzitter Meije Gildemacher van Provincie Fryslân zorgt dat het programma van beide dagen boeiend gaat verlopen.

 

Klik hier voor meer informatie

Meer evenementen Evenementenoverzicht
BeStart voortgangspresentatie deelnemers

BeStart is een Nederlandse accelerator voor circulaire startups. Op 3 september van 15.00u tot 17.00u presenteren 8 teams hun voortgang bij Omrin (Hidalgoweg 5, Leeuwarden). Help jij deze startups graag verder met je netwerk? Meld je dan snel aan.

 

maandag 03 september Vanuit het netwerk
Bijeenkomst: Friesland onderneemt (Oldeberkoop)

Op dinsdagavond 11 september vanaf 19.00u wordt de bijeenkomst ‘Friesland onderneemt, laat je inspireren!’ georganiseerd. Hier worden verschillende workshops over subsidies en kennis gegeven en er is een informatieplein met volop netwerkmogelijkheden.

 

dinsdag 11 september Vanuit het netwerk