Contact

Symposium ‘Biodiversiteit en melkveehouderij’

donderdag 24 mei Vanuit het netwerk

Symposium ‘Biodiversiteit en melkveehouderij’

Op Dairy Campus wordt op 23 en 24 mei 2018 een symposium georganiseerd over het thema biodiversiteit en melkveehouderij. De eerste dag is speciaal voor studenten en jongeren tot 35 jaar. De tweede dag is voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en boeren. Het symposium wordt afgesloten met de theatervoorstelling ‘Koning van het Grasland’ van toneelgroep Jan Vos.

Tijdens het symposium leggen we de focus op de rol van biodiversiteit in de melkveehouderij en dit wordt vanuit diverse invalshoeken benaderd:
• Wat wil de weidevogel
• Wat wil de boer
• Wat wil de burger
• Wat wil de koe

In het ochtendgedeelte gaan diverse sprekers dieper in op de inhoud. Na de lunch gaan de deelnemers in workshops aan de slag om aan de hand van diverse casussen mee te denken over de integratie van deze vier invalshoeken. Samen zoeken naar een model voor de inpassing van biodiversiteit binnen de melkveehouderij waarbij boeren, maatschappij, bewoners en landschap beter met elkaar worden verbonden.
De dagvoorzitter Meije Gildemacher van Provincie Fryslân zorgt dat het programma van beide dagen boeiend gaat verlopen.

 

Klik hier voor meer informatie

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Symposium ‘Op weg naar de meest duurzame zuivelketen’

Op donderdag 7 juni van 12.30-16.30 vindt het symposium 'Op weg naar de meest duurzame zuivelketen' plaats op de Dairy Campus te Leeuwarden. 

 

donderdag 07 juni Vanuit het netwerk
Agri Food Innovation Event

U kunt zich nu inschrijven voor de Healthy Nutrition Conference 2018 en andere AgriFood conferenties. Op 27 en 28 juni 2018 zullen er 4 verschillende conferenties gehouden worden en een expo!

 

woensdag 27 juni Vanuit het netwerk