Contact

Symposium ‘Biodiversiteit en melkveehouderij’

donderdag 24 mei Vanuit het netwerk

Symposium ‘Biodiversiteit en melkveehouderij’

Op Dairy Campus wordt op 23 en 24 mei 2018 een symposium georganiseerd over het thema biodiversiteit en melkveehouderij. De eerste dag is speciaal voor studenten en jongeren tot 35 jaar. De tweede dag is voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en boeren. Het symposium wordt afgesloten met de theatervoorstelling ‘Koning van het Grasland’ van toneelgroep Jan Vos.

Tijdens het symposium leggen we de focus op de rol van biodiversiteit in de melkveehouderij en dit wordt vanuit diverse invalshoeken benaderd:
• Wat wil de weidevogel
• Wat wil de boer
• Wat wil de burger
• Wat wil de koe

In het ochtendgedeelte gaan diverse sprekers dieper in op de inhoud. Na de lunch gaan de deelnemers in workshops aan de slag om aan de hand van diverse casussen mee te denken over de integratie van deze vier invalshoeken. Samen zoeken naar een model voor de inpassing van biodiversiteit binnen de melkveehouderij waarbij boeren, maatschappij, bewoners en landschap beter met elkaar worden verbonden.
De dagvoorzitter Meije Gildemacher van Provincie Fryslân zorgt dat het programma van beide dagen boeiend gaat verlopen.

 

Klik hier voor meer informatie

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Symposium: Toerisme Afsluitdijk (Kornwerderzand)

Op donderdagmiddag 17 januari 2019 wordt het symposium 'Toerisme Afsluitdijk, bestemming Nederland Waterland" georganiseerd. Om 13.00u start de bijeenkomst en om 16.00u wordt deze afgesloten met een netwerkborrel.

 

donderdag 17 januari Ynbusiness
International Green Week (Berlijn)

Van 18 tot en met 27 januari zal de International Green Week in Berlijn plaatsvinden.

 

vrijdag 18 januari Vanuit het netwerk