Contact

Smart Factory Event in samenwerking met Innovatie Cluster Drachten

donderdag 16 maart Vanuit het netwerk

In samenwerking met ICD Drachten  organiseert SIH het Smart Factory Event. Een event voor de maakindustrie van Noord Nederland die de volgende stap willen zetten richting een Smart Factory.

Het is voor MKB bedrijven in de maakindustrie noodzakelijk, maar niet eenvoudig, om de stap richting een Smart Factory te maken. De snelle ontwikkelingen op het gebied van productietechnologieën, het digitaliseren van productie processen, een groeiend tekort aan vakmensen  en het voortdurend moeten opleiden van medewerkers zorgen voor flinke uitdagingen. Genoeg redenen voor het organiseren van het Smart Factory Event. Hier krijgen bezoekers in korte tijd veel informatie, om vervolgens zo hun eigen weg richting een Smart Factory beter te kunnen bepalen.

Wat kun je verwachten?

  • Praktische uitleg over het concept Smart Factory
  • Verschillende workshops over belangrijke aspecten van een Smart Factory
  • Demonstrator-markt met diverse bedrijven uit het noorden die hun relevante producten en diensten tonen.
  • Verschillende kennisinstellingen, die laten zien wat de mogelijkheden zijn op o.a. het gebied van opleidingen Smart Industry.

Het programma begint met een plenaire bijeenkomst waarin uitgebreid wordt ingegaan op het concept van een Smart Factory. Na afloop kan iedere deelnemer zijn of haar eigen programma samenstellen. Bezoek workshops naar keuze of breng een bezoek aan één of meer van de vele stands op de demonstrator markt.  Druk op de knop om verder te lezen en je aan te melden:

Doelgroep

MKB bedrijven uit de maakindustrie in Noord-Nederland, waarbij we ons richten op productie- en operations managers, proces-engineers en andere functionarissen die bij de ontwikkeling naar een Smart Factory betrokken zijn.

Investering

Deelname aan de Masterclass serie Smart People/ Smart Industry is kosteloos voor noordelijke bedrijven uit de proces- en maakindustrie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de partners van SIH-Noord en financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK.

Meer informatie vindt u hier: https://www.icdrachten.nl/activiteiten/smart-factory-event/

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Webinar IE-valkuilen bij samenwerken

Heeft u als ondernemer wel eens samengewerkt met andere partijen bij uw innovatietraject? En liep u daarbij tegen problemen aan, bijvoorbeeld over wie de eigenaar is van het intellectueel eigendom en de verdeling van kosten en risico's? Meld u dan aan voor dit webinar en kom meer te weten over samenwerking en intellectueel eigendom (IE).

 

donderdag 06 april Vanuit het netwerk
Webinar Intellectueel Eigendom – introductie rechten en beschermingsvormen

Hoe zit het met Intellectueel Eigendom? Op welke manier beschermt u uw ideeën, uitvindingen, producten en merken? Leer in 1 uur de veelvoorkomende rechten en beschermingsvormen.

 

donderdag 13 april Vanuit het netwerk