Contact

SIH Masterclass: Industriële automatisering (Groningen)

donderdag 21 april Vanuit het netwerk

Onderwerp: Masterclass Industriële automatisering – de basis
Datum: 21 april
Locatie: Opleidingscentrum Metaalunie te Groningen
Tijd: 09:00 – 16:30 uur

Wat moet je als ondernemer weten om je productieproces zinvol te (laten) automatiseren?
Als ondernemer bent u steeds actief om de productieprocessen te verbeteren. Veel kan worden geautomatiseerd maar welke automatisering is echt zinvol? Externe deskundigen die automatiseringsopdrachten uitvoeren hebben hun eigen kijk op wat voor hun snel en effectief geautomatiseerd kan worden. Maar past hun oplossing ook goed bij uw bedrijf?

Om te voorkomen dat een automatisering onvoldoende past is het goed om zelf voldoende kennis op te bouwen zodat u duidelijke eisen kunt stellen aan het uit te voeren automatiserings- of robotiseringstraject. Tijdens deze Masterclass krijgt u deze inzichten.

Onderwerpen

  • Welk probleem moet automatiseren voor u op gaan lossen?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van standaardoplossingen en van bedrijfsspecifieke oplossingen?
  • Wat is te automatiseren en wat is het meest zinvol?
  • Hoe stuur je een externe automatiseerder zo aan, dat de automatisering het beste past bij uw behoeften?

Deze Masterclass zal worden gegeven door Teqnow, een initiatief van de Metaalunie.

Doelgroep
Deze Masterclass richt zich op directeuren en bedrijfsleiders van bedrijven uit de maak- en procesindustrie in Noord Nederland, die de behoefte voelen om de productieprocessen te automatiseren of te robotiseren, maar niet goed weten waar te starten. De directeur of bedrijfsleider mag zich door een tweede medewerker laten vergezellen (dus maximaal twee deelnemers per bedrijf).

Investering
Deelname aan deze bijeenkomst en de Masterclass is kosteloos voor Noordelijke bedrijven uit de proces- en maakindustrie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de partners van SIH-Noord en financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK.

Groepsgrootte
Gezien de fysieke ontmoetingslocatie, is het aantal deelnemers is beperkt, zodat er op een veilige manier en volgens de dan geldende regels kan worden deelgenomen.

Aanmelden kan via deze link.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst EFRO 2021 – 2027: Eerste subsidie

Op maandag 4 juli (15:30 - 17:30 uur) vindt er een bijeenkomst plaats over het EFRO-programma en de vernieuwde valorisatie-regeling.

 

maandag 04 juli Vanuit het netwerk
Consultsessie Duitsland
Consultsessies: Vertegenwoordiging Duitsland

Op donderdag 14 juli organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Duitsland. Elk consult duurt 45 minuten en is kosteloos en ter oriëntatie.

 

donderdag 14 juli Vanuit het netwerk