Contact

RVO Handelsmissie: Mexico-Stad

maandag 05 september Vanuit het netwerk Internationaal ondernemen

Bent u actief in de watersector? En bent u nieuwsgierig naar de marktmogelijkheden in Mexico? Neem dan van 5 tot en met 9 september 2022 deel aan de handelsmissie naar Mexico-Stad en enkele deelstaten in Mexico. Special Water Envoy Henk Ovink begeleidt deze handelsmissie. Ga mee en lever een bijdrage aan de verandering van deze belangrijke sector.

Mexico is wereldwijd een erg interessante markt voor investeringen. Dit komt onder andere door:

  • De grootte van het land en nabijheid tot de VS-markt;
  • Veel vrijhandelsakkoorden;
  • Een stabiele macro-economie;
  • Een grote en groeiende binnenlandse consumentenmarkt;
  • Steeds beter (hoog)geschoolde arbeidskrachten.

 

Beleidsmakers in Mexico kijken op dit moment naar de relatie tussen water, energie en landgebruik. Hoe kan het beschikbare water beter worden benut en verdeeld? Uiteindelijk moeten alle personen en organisaties toegang hebben tot schoon water en aangesloten worden op waterzuivering.

Er zijn slimme oplossingen nodig in het watergebruik voor de land- en tuinbouw. Dit moet de waterproblemen in Mexico het hoofd bieden: 70% van het waterverbruik komt namelijk voor rekening van deze sector.

Mexico biedt dus veel mogelijkheden voor Nederlandse organisaties die gespecialiseerd zijn in waterconsultancy, research en watertechnologie.

Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar deze link.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
X-sessions | China in Business

De Oranjewoud Export Academy organiseert hét business-netwerkevent van het Noorden op 8 juni. Van 16.00 – 21.00 uur wordt je ondergedompeld in het zakendoen in China, met aansprekende sprekers. Dit event is ook toegankelijk voor niet-leden van de Export Academy.

 

donderdag 08 juni Vanuit het netwerk
Internationaal Ondernemen
EuropeReady-Programma – kennissessie 2

In drie bijeenkomsten van twee uur krijg je inzicht in wat Europese programma’s en fondsen beogen en te bieden hebben. Je leert hoe je daar actief op kunt inspelen.

 

donderdag 08 juni Vanuit het netwerk