Contact

Podium: AirBnB als databron – kans of bedreiging?

donderdag 16 september Vanuit het netwerk Ondernemerschap

Op donderdag 16 september organiseert DataFryslân een podium over AirBnB.

AirBnB wordt in de Randstad gezien als een plaag met soms negatieve gevolgen voor bijvoorbeeld huizenprijzen of de leefomgeving. In Fryslân is het vaak nog een onbekend fenomeen. Maar de belangstelling voor het verhuren van huizen via dit platform neemt ook buiten de grote steden hand over hand toe. Veel gemeenten hebben nog weinig zicht op de particuliere recreatieverhuur via platforms als Airbnb.

In dit /PODIUM gaat Dr. Egbert van der Zee in op het fenomeen AirBnB. Van der Zee, sociaal geograaf en medewerker van de Universiteit Utrecht, is specialist op het gebied van de ‘accommodatiedeeleconomie’. Zijn missie is het om de soms emotionele discussie rond de opkomst van Airbnb, die vaak wordt gedomineerd door kreten als ‘overlast’, ‘stijgende woningprijzen’ en ‘overtoerisme’, te voorzien van objectieve feiten, verkregen uit wetenschappelijk onderzoek. Zijn kennis en inzichten deelt hij in het /PODIUM.

Planning

Het /PODIUM vindt plaats op donderdag 16 september 2021, 15.00 uur.
Duur: 1,5 uur.
Locatie: Online. Na aanmelding ontvangt u een link naar de stream.
Aanmelden: Via de site van DataFryslân

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst EFRO 2021 – 2027: Eerste subsidie

Op maandag 4 juli (15:30 - 17:30 uur) vindt er een bijeenkomst plaats over het EFRO-programma en de vernieuwde valorisatie-regeling.

 

maandag 04 juli Vanuit het netwerk
Consultsessie Duitsland
Consultsessies: Vertegenwoordiging Duitsland

Op donderdag 14 juli organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Duitsland. Elk consult duurt 45 minuten en is kosteloos en ter oriëntatie.

 

donderdag 14 juli Vanuit het netwerk