Contact

Podium: AirBnB als databron – kans of bedreiging?

donderdag 16 september Vanuit het netwerk Ondernemerschap

Op donderdag 16 september organiseert DataFryslân een podium over AirBnB.

AirBnB wordt in de Randstad gezien als een plaag met soms negatieve gevolgen voor bijvoorbeeld huizenprijzen of de leefomgeving. In Fryslân is het vaak nog een onbekend fenomeen. Maar de belangstelling voor het verhuren van huizen via dit platform neemt ook buiten de grote steden hand over hand toe. Veel gemeenten hebben nog weinig zicht op de particuliere recreatieverhuur via platforms als Airbnb.

In dit /PODIUM gaat Dr. Egbert van der Zee in op het fenomeen AirBnB. Van der Zee, sociaal geograaf en medewerker van de Universiteit Utrecht, is specialist op het gebied van de ‘accommodatiedeeleconomie’. Zijn missie is het om de soms emotionele discussie rond de opkomst van Airbnb, die vaak wordt gedomineerd door kreten als ‘overlast’, ‘stijgende woningprijzen’ en ‘overtoerisme’, te voorzien van objectieve feiten, verkregen uit wetenschappelijk onderzoek. Zijn kennis en inzichten deelt hij in het /PODIUM.

Planning

Het /PODIUM vindt plaats op donderdag 16 september 2021, 15.00 uur.
Duur: 1,5 uur.
Locatie: Online. Na aanmelding ontvangt u een link naar de stream.
Aanmelden: Via de site van DataFryslân

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Internationaal
Bijeenkomst: Be smart! Be international!

Op 24 september september vindt het event “Be smart! Be International!” plaats. Dit is hét event van 2021 als het gaat om internationalisering in Noord-Nederland! Deze bijeenkomst kent twee topsprekers over het thema ‘De crisis als kans – De geopolitieke wereld binnen 1,5 meter: welke invloed heeft de (geo)politiek op de toekomst van uw bedrijf?’

 

vrijdag 24 september Vanuit het netwerk
Octrooien
Webinar Intellectueel Eigendom

Op dinsdag 28 september organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een webinar over veelvoorkomende rechten en beschermingsvormen.

 

dinsdag 28 september Vanuit het netwerk