Contact

Online: Groningen OPEN

woensdag 07 april Vanuit het netwerk Innovatie

Groningen OPEN gaat deze week van start met de tweede editie, waarin zes gevestigde bedrijven uit Noord-Nederland challenges (uitdagingen) hebben geformuleerd en startups zoeken met innovatieve oplossingen. Het doel van het initiatief ‘Groningen OPEN’ is om gevestigde bedrijven en startups in de regio op een laagdrempelige en effectieve manier met elkaar in contact te brengen. Startups kunnen zich tot en met 15 maart inschrijven voor één van de zes challenges via groningenopen.nl.

Groningen OPEN wordt georganiseerd door Campus Groningen, Founded in Groningen, Founded in Friesland, VentureLab North en Flinc (onderdeel van NV NOM). Zes gevestigde bedrijven – Antea Group, Boom uitgevers, Nijestee, Bossers & Cnossen, Intergas en Cosun Beet Company – staan open voor innovatie en samenwerking met startups. Zij hebben challenges geformuleerd en gaan de komende weken samen met de organiserende partners van Groningen OPEN op zoek naar startups die een goede oplossing voor hun vraagstuk kunnen bieden.

Startups hebben vaak baat bij de opgebouwde expertise en ervaring van grotere bedrijven als het gaat om productverbetering, marktkennis en -acceptatie. En andersom zijn gevestigde bedrijven voor hun concurrerend vermogen in groeiende mate afhankelijk van de snelheid en flexibiliteit van innovatieve startups. Toch vinden beide partijen het vaak een uitdaging om contact te leggen of samen te werken. Groningen OPEN biedt startups de kans om in contact te komen met gevestigde bedrijven en te reageren op hun actuele vraagstukken, oplossingen te ontwikkelen, te testen en eventueel te implementeren. De partners van Groningen OPEN – Campus Groningen, Founded in Groningen, Founded in Friesland, VentureLab North en Flinc (onderdeel van NV NOM) – zetten hun netwerk en expertise in om bedrijven en startups met elkaar te verbinden.

Startups kunnen zich tot en met 15 maart 2021 inschrijven voor één van de zes challenges. Tijdens het (online) event op 7 april wordt bekendgemaakt welke startups een match hebben met de zes grotere bedrijven. Zodra er een match is, gaan de startup en het bedrijf (de challenge eigenaar) een traject van 6 tot 12 weken in om samen tot een oplossingsvoorstel te komen. De partners van Groningen OPEN zullen dit traject begeleiden en ondersteunen. Het doel is dat na dit traject een daadwerkelijke samenwerking tot stand komt.

Meer informatie over Groningen OPEN en de challenges is te vinden op www.groningenopen.nl. Gevestigde bedrijven die willen deelnemen in een volgende editie van Groningen OPEN kunnen contact opnemen via info@groningenopen.nl.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Ontwikkeling
Masterclass Wendbaar vakmanschap, succesfactoren voor implementatie

Op donderdag 30 juni (15:00 - 17:00 uur) vindt er een masterclass plaats en is voor iedereen die op zoek is naar een aanpak om te anticiperen op de veranderingen in de markt en de concurrentie een stap voor wil blijven.

 

donderdag 30 juni Vanuit het netwerk
Bijeenkomst EFRO 2021 – 2027: Eerste subsidie

Op maandag 4 juli (15:30 - 17:30 uur) vindt er een bijeenkomst plaats over het EFRO-programma en de vernieuwde valorisatie-regeling.

 

maandag 04 juli Vanuit het netwerk