Contact

Noordelijke Handelsdelegatie Wereldtoonstelling Dubai

zondag 31 oktober Vanuit het netwerk Internationaal ondernemen

VNO-NCW Noord en World Trade Center Leeuwarden| Noord Nederland organiseren van 31 oktober tot en met 4 november een handelsdelegatie naar de Wereldtentoonstelling in Dubai.

De wereldtentoonstelling wordt om de 5 jaar georganiseerd en Nederland neemt deel aan de Dubai Expo. Meer dan 200 landen en organisaties presenteren zich daar. Er worden 20 tot 25 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers verwacht.

De wereldtentoonstelling is gericht op een drietal thema’s: sustainability, opportunities en mobility.

Elk deelnemend land stelt voor het eigen paviljoen een inhoudelijk werkthema vast dat binnen het overkoepelende thema van de Expo past. In goed overleg met bedrijven en kennisinstellingen is voor de Nederlandse deelname gekozen voor de water, energie en voedsel. Water, voedsel en energie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alle drie cruciaal in de wijdere Golfregio. De Golflanden zijn de grootste verbruikers van water en energie per inwoner in de wereld. Ze importeren nu nog het merendeel van hun voedsel. Dat moet, vinden ze zelf ook, radicaal anders. Ieder land heeft zijn eigen landendag tijdens de wereld tentoonstelling. Voor Nederland zal dat op 3 november zijn.

Noordelijke handelsdelegatie

Vanuit het Noorden is het streven naar een goede en sterke delegatie.  Voor de bedrijven die met ons meegaan zullen de RVO handelsmissie gekoppeld worden aan een eigen programma.

Naar verwachting is het vertrek op zondag 31 oktober en de terugreis op donderdag 4 november. Naast het bezoeken van de Wereldtentoonstelling, deelname aan de Nederland dag en een matchmaking event via RVO wordt het avondprogramma en een bezoek aan Abu Dhabi verzorgt.

Geschatte kosten: deelname kosten matchmaking programma € 975,- per bedrijf (via RVO), Noord Nederland programma € 1200,- pp (voor lokaal transport per bus, tickets, diners, programma en organisatie). Exclusief vlucht en hotel.  Geschatte kosten voor een overnachting tussen de € 200 en € 250 per nacht, vlucht vanaf € 600,- pp.

Voor meer informatie over de Dubai Expo kijkt u hier.

Let op! Dit betreft een voorlopige deelname, meer informatie volgt spoedig.

Aanmelden voor deze bijeenkomst doet u hier.
Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst EFRO 2021 – 2027: Eerste subsidie

Op maandag 4 juli (15:30 - 17:30 uur) vindt er een bijeenkomst plaats over het EFRO-programma en de vernieuwde valorisatie-regeling.

 

maandag 04 juli Vanuit het netwerk
Consultsessie Duitsland
Consultsessies: Vertegenwoordiging Duitsland

Op donderdag 14 juli organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Duitsland. Elk consult duurt 45 minuten en is kosteloos en ter oriëntatie.

 

donderdag 14 juli Vanuit het netwerk