Contact

MKB-Inspiratiebijeenkomst Vietnam (Leeuwarden)

donderdag 17 oktober Vanuit het netwerk

Laat je inspireren over zakendoen in Vietnam door ondernemers die hun ervaring delen. En ontmoet anderen die ook interesse hebben in ondernemen in Vietnam. Kom naar de Mkb-inspiratiebijeenkomst Vietnam op 17 oktober 17.00-19.00 uur in Leeuwarden.

Vietnam is dichter bij dan je denkt en jaarlijks zetten meer en meer Nederlandse mkb’ers de stap om zaken te doen in Vietnam. We geven je 5 redenen om te ondernemen in Vietnam:

  • De Vietnamese economie groeit jaarlijks met zo’n 6%
  • Onder meer op het gebied van logistiek, waste management en recycling, water management, agri-food, metaal en techniek en consumentenartikelen is een grote behoefte aan Nederlandse kennis en producten
  • Vietnam is een uitstekende sourcingmarkt
  • Op 30 juni heeft de EU een vrijhandelsakkoord met Vietnam getekend in Hanoi, de hoofdstad van het land. Dit akkoord brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee om er zaken te doen
  • Al honderden ondernemers doen zaken in Vietnam. En dat worden er steeds méér!

De bijeenkomst wordt georganiseerd door NLinBusiness en Twiss International BV in samenwerking met WTC Leeuwarden. Bij voldoende belangstelling wordt er een ondernemersreis naar Vietnam georganiseerd.

Voorlopig programma

17.15: Inloop
17.30: Voorstelrondje
17.35: Wat kan NLinBusiness voor je doen?
           Door Jeroen Haver van NLinBusiness
17.45: Wat moet je weten over de handel en zakencultuur van Vietnam?
           Door Simon Dousma van Twiss International
18.00: Ondernemers over hun ervaringen in Vietnam:
2 Vietnamese ondernemers (kleine delegatie aanwezig uit Vietnam)
2 Nederlandse ondernemers (lessen uit de praktijk, do’s en don’ts)
19.00: Einde

Praktische informatie

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan tot en met 15 oktober 2019 via deze link. Tijdens de bijeenkomst wordt een soep-en-broodjes maaltijd aangeboden.

Kent u in uw netwerk ondernemers die zakendoen in Vietnam die hierover graag vertellen; laat het ons weten! Vragen? Neem contact op met onze partner Twiss International via s.dousma@twissinternational.com.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Slush! hét evenement voor innovatieve tech startups! (Helsinki, Finland)

Slush! hét evenement voor innovatieve tech startups in Helsinki, Finland.

Bent u een innovatieve tech start-up en klaar voor de volgende stap? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven en investeerders en de internationale markt verkennen? Ga dan mee met de start-upmissie naar Slush van 20-23 november 2019.
Schrijf je in voor 29 september a.s.

 

woensdag 20 november Vanuit het netwerk
Presentatie uitkomsten onderzoek internationaal ondernemen

Presentatie uitkomsten onderzoek internationaal ondernemen op 25 november om 16:00 in de Kanselarij te Leeuwarden.

Het Lectoraat Internationaal Ondernemen (NHL Stenden) heeft onderzoek gedaan onder Friese bedrijven en intermediairs naar behoefte, aanwezige instrumenten en de eventuele gap daar tussen. Het doel van het onderzoek was om te komen tot aanbevelingen over het optimaliseren van het instrumentarium om internationaal ondernemen in de Provincie Fryslân te stimuleren, ondersteunen en verbeteren.

 

maandag 25 november Vanuit het netwerk