Contact

Mission Possible: stages in kleine ondernemingen (Leeuwarden)

donderdag 26 september Vanuit het netwerk

Ben jij een kleine ondernemer en ben je geïnteresseerd in stagiairs? Zorg dan dat je 26 september om 15.00 uur in de Kanselarij (Turfmarkt 11, Leeuwarden) bent.

Frank Kroondijk van D’Lab, FabLab Friesland College is expert op het gebied van stagiairs in kleine bedrijven: Hij heeft zelf stagiairs in dienst gehad toen hij een kleine ondernemer was en heeft nu te maken met de onderwijskant van de stages. Ook zal hij spreken over de mogelijkheden om met meerdere ondernemers één werkplek te creëren voor een stagiair.

Henk Markus en Nynke de Jager lopen met je door het proces van een stagiair aannemen. Waar begin ik, welke stappen moet ik doorlopen en hoe zorg ik uiteindelijk voor een goede stageplaats?

Tot slot delen Daniel Diaz Brea en Amran Hardan hun ervaring met stagiairs. Eigenlijk vanaf de start van hun bedrijf hebben de mannen van Dyseno stagiairs meewerken. Zij vertellen waarom ze stagiairs laten meewerken en hoe je als kleine ondernemer stagiairs kunt betrekken in je bedrijf!

Programma

15:00 – 15:10: Welkom (Sasha Dijkstra, Inqubator Leeuwarden)
15:10 – 15:40: Stages in kleine bedrijven vanuit verschillende perspectieven (Frank Kroondijk, D’lab innovatielab)
15:40 – 16:10: Hoe word ik een goed leerbedrijf? (Henk Marcus, Friesland College & Nynke de Jager, Inqubator Leeuwarden)
16:10 – 16:40: Micro-ondernemers aan het woord over stagiairs (Daniel Diaz Brea & Amran Hardan)
16:40: Netwerkborrel

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst: Durf te vragen – bescherm uw idee (Groningen)

Vindt u het lastig om te bepalen hoe u uw ideeën kan beschermen? U bent hier niet alleen in, veel ondernemers hebben dezelfde vragen. Doe mee aan 'Durf te vragen' en gebruik de kennis van andere ondernemers voor uw vraagstukken. Of help uw collega-ondernemers mee met het bedenken van oplossingen.

 

donderdag 17 oktober Vanuit het netwerk
MKB-Inspiratiebijeenkomst Vietnam (Leeuwarden)

Honderden Nederlandse bedrijven doen al zaken in Vietnam. Jij binnenkort ook?

Laat je inspireren over zakendoen in Vietnam door ondernemers die hun ervaring delen. En ontmoet anderen die ook interesse hebben in ondernemen in Vietnam. Kom naar de Mkb-inspiratiebijeenkomst Vietnam op 17 oktober 17.00-19.00 uur in Leeuwarden.

 

donderdag 17 oktober Vanuit het netwerk