Contact

Masterclass: Operations Control

woensdag 13 oktober Vanuit het netwerk Innovatie

Operations management, in het bijzonder het plannen en aansturen van de productie, is de stille kracht achter elke Smart Factory. Hoe goed weet u hoe de orders ervoor staan, hoe snel u planningen kunt maken of bijsturen om uw bedrijfsdoelen te halen?

Om dit goed te kunnen moet alle onderliggende informatie kloppen, moet de planning real-time beschikbaar zijn en moet deze in twee richtingen werken. De productie levert data en de data zorgt ervoor dat de productie steeds beter wordt aangestuurd.

Tijdens deze Masterclass ziet u hoe dit in de praktijk werkt, hoe dat kan worden verbeterd, wat de nieuwste ontwikkelingen zijn, en gaat u in workshopverband daar zelf mee aan de slag. De eigen productiesituaties van de deelnemers dienen daarbij als uitgangspunt, dus de uitkomsten zijn ook direct toepasbaar.

Programma

De Masterclass bestaat uit 5 modules:

1. Introductie: Kennismaking en voorbeelden operation control breaktrough innovaties;
2. Praktijksessie: Welke data en datastructuur heeft u nodig?
3. Praktijksessie: Hoe stuurt u vanuit de data productie aan;
4. Praktijksessie: Hoe brengt u de Smart Factory naar een hoger niveau;
5. Praktijksessie: Opstellen individueel Plan van Aanpak.

Aan dit programma werken mee: Martin Land (RuG, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, vakgroep Operations) Marco van Pijkeren (Nimble),  Lisa de Boer (Nimble) en Anno Cazemier (Adviesbureau Langhout & Cazemier).

De Masterclass staat onder leiding van Carl Schultz (Ynbusiness; partner van SIH-Noord).

Goed om te weten

  • De Masterclass is gericht op Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie;
  • Indien het binnen de kaders van de Coronamaatregelen mogelijk is, zullen de modules fysiek plaats vinden. U ontvangt uiterlijk een week voor aanvang van de eerste module alle nadere details;
  • Er is voldoende ruimte voor interactie tussen de deelnemers, zodat de deelnemers ook kunnen leren van de ervaringen van collega’s.

Voor een goede voorbereiding van de sprekers wordt er vooraf een Assessment of een intakegesprek afgenomen om de inhoud van de Masterclass goed af te stemmen op de vragen van de deelnemers.

Data en tijden

 

Aanmelden voor deze masterclass doet u hier.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst EFRO 2021 – 2027: Eerste subsidie

Op maandag 4 juli (15:30 - 17:30 uur) vindt er een bijeenkomst plaats over het EFRO-programma en de vernieuwde valorisatie-regeling.

 

maandag 04 juli Vanuit het netwerk
Consultsessie Duitsland
Consultsessies: Vertegenwoordiging Duitsland

Op donderdag 14 juli organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Duitsland. Elk consult duurt 45 minuten en is kosteloos en ter oriëntatie.

 

donderdag 14 juli Vanuit het netwerk