Contact

Masterclass Data Driven Operations Control

woensdag 19 januari Vanuit het netwerk Innovatie

Wilt u alles leren over hoe u uw data gebruikt om Operations Control naar het volgende niveau te tillen. En hoe u dit snel en efficiënt toepast op je eigen productiesituatie? Dan is deze Masterclass iets voor u.

In deze digitale en data gedreven Masterclass laten ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van Operations Control u zien hoe dit in de praktijk werkt. Aan de hand van real-life voorbeelden ontdek je hoe next level (als uw data het toelaat: AI-based) planning en aansturing een belangrijke en data gedreven bijdrage leveren aan een Smart Factory.

Tijdens de Masterclass gaat u in een digitale en inspirerende workshop aan de slag met uw eigen productiesituatie. U ziet en ervaart hoe andere experts de laatste technologieën inzetten op verschillende vraagstukken wat betreft Operations Control. U leert bijvoorbeeld hoe u ervoor zorgt dat de planning in uw organisatie in real-time én beide kanten op werkt. En omdat het uw eigen situatie betreft zijn de resultaten hiervan direct toepasbaar!

Wilt u van de beste vakspecialisten leren hoe u de (Data Driven) Operations Control van uw bedrijf naar de top brengt? Meld u dan snel aan, want er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Programma

Deze Masterclass bestaat uit 5 modules, verdeeld over 5 dagdelen.

 • Introductie: Kennismaking en voorbeelden operation control breaktrough innovaties
 • Praktijksessie: Welke data en datastructuur heb je nodig?
 • Praktijksessie: Hoe stuur je vanuit de data productie aan
 • Praktijksessie: Hoe breng je de Smart Factory naar een hoger niveau
 • Praktijksessie: Opstellen individueel Plan van Aanpak

Aan dit programma werken mee: Martin Land (RuG, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, vakgroep Operations) Marco van Pijkeren (Nimble), Lisa de Boer (Nimble) en Anno Cazemier (Adviesbureau Langhout & Cazemier). De Masterclass staat onder leiding van Carl Schultz (Ynbusiness; partner van SIH-Noord).

Data en tijden

 • Woensdag 19 januari 09:00 – 13:00 uur
 • Woensdag 2 februari  09:00 – 13:00 uur
 • Woensdag 16 februari 09:00 – 13:00 uur
 • Woensdag 2 maart     09:00 – 13:00 uur
 • Woensdag 9 maart     09:00 – 13:00 uur

Doelgroep

Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie.

Goed om te weten

 • De Masterclass is gericht op Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie.
 • Indien het binnen de kaders van de Coronamaatregelen mogelijk is, zal de Masterclass fysiek plaats vinden. Je ontvangt uiterlijk een week voor aanvang de nadere details.
 • Voor een goede voorbereiding van de sprekers wordt er vooraf een Assessment of een intakegesprek afgenomen om de inhoud van de Masterclass goed af te stemmen op de vragen van de deelnemers.
 • Er is voldoende ruimte voor interactie tussen de deelnemers, zodat de deelnemers ook kunnen leren van de ervaringen van collega’s.

Investering

Deelname aan de Masterclass is kosteloos voor Noordelijke bedrijven uit de proces- en maakindustrie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de partners van SIH-Noord en financiële ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke Provincies en EZK.

Aanmelden doet u hier.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst EFRO 2021 – 2027: Eerste subsidie

Op maandag 4 juli (15:30 - 17:30 uur) vindt er een bijeenkomst plaats over het EFRO-programma en de vernieuwde valorisatie-regeling.

 

maandag 04 juli Vanuit het netwerk
Consultsessie Duitsland
Consultsessies: Vertegenwoordiging Duitsland

Op donderdag 14 juli organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Duitsland. Elk consult duurt 45 minuten en is kosteloos en ter oriëntatie.

 

donderdag 14 juli Vanuit het netwerk