Contact

Handelsmissie: Panama, Water connecting the world (2 t/m 4 september)

maandag 02 september Vanuit het netwerk Internationaal ondernemen

Bent u actief in de watersector? En wilt u uw bedrijf profileren op zowel de Panamese markt als de wereldwijde markt? Doe dan op 2 tot en met 4 september mee met de handelsmissie naar het IAHR-congres in Panama: Water Connecting the World.

Deelname aan de watermissie biedt de perfecte gelegenheid om de pas verkozen regering, die op 1 juli 2019 zich zal installeren, en onze nieuwe ambassadeur Ilse Smits te ontmoeten. De nieuwe president, Laurentino Cortizo, en de nieuwe burgemeester van Panama City, José Luis Fábrega, van de PRD-partij zullen de komende vijf jaar het land leiden. Kennismaking met de nieuwe regering geeft uw bedrijf stabiliteit en continuïteit om zaken te doen in Panama.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
De Nederlandse watersector geldt als één van de topsectoren voor het Nederlands bedrijfsleven. Het IAHR-congres concentreert zich op zes thema’s:
– Hydraulische structuren
– Havens en kusttechniek
– Hydro-milieu
– Watermanagement en hydro-informatica
– Rivier- en sedimentbeheer en klimaatverandering
– Extreme gebeurtenissen

Het is een van de grootste congressen op het gebied van water. De verwachting is dat er een ruim aanbod van kansen zal langskomen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Voor wie?
De missie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende sectoren: klimaatadaptatie, waterveiligheid, watertechnologie, (afval)waterzuivering, sanitaire voorzieningen, overstromingsrisicobeheer, havens en kustwaterbouw, baggerbedrijven en maritieme onderzoeksinstellingen.

Programma (onder voorbehoud)
De deelnemende bedrijven worden vertegenwoordigd in de Holland Stand. Deze plek biedt een goede gelegenheid voor netwerken en afspraken op het IAHR-Congres. Daarnaast zorgt het programma voor op maat gemaakte matchmaking-bijeenkomsten, netwerkbijeenkomsten en afspraken met autoriteiten (centrale overheid en burgemeesters van grote steden). Afhankelijk van de samenstelling van de bedrijven, zal de ambassade een rondetafelbijeenkomst of kleinere sessies organiseren om ervoor te zorgen dat iedereen relevante stakeholders ontmoet.

Datum en dagdeel Activiteiten
Maandag 2 september
Ochtend Welkomstbriefing ‘zakendoen’, officiële opening van de IAHR-conferentie, ontbijt
Middag Thematische ontmoetingen met overheidsfunctionarissen: Panama Canal Authority en gemeente waterzuiveringsinstellingen
Avond Welkomstreceptie
Dinsdag 3 september
Ochtend/middag Dedicated workshop over natuur gebaseerde oplossingen – Deltaris
Hele dag Conferentieprogramma en ruimte voor individuele matchmaking
Avond Officiële opening van het Holland House Panama en Networking
georganiseerd door de Ambassade
Woensdag 4 september
Ochtend Individueel programma, Nature Based Solutions = Panama Day – Deltaris
Middag Technische bezoeken
Avond Einde missie en vertrek (IAHR-congres eindigt officieel op vrijdag 6 september)

Kosten en deelname
Meld u aan per email vóór 13 augustus 2019. Kosten voor deelname aan de missie zijn:
– €1.500 per deelnemer (€1.000 voor de tweede deelnemer en €750 voor de derde deelnemer);
– De prijzen zijn inclusief deelname aan de IAHR, aanwezigheid in de Holland Stand, netwerken en matchmaking;
– Naast de veldbezoeken die door het congres worden georganiseerd, kan ook de ambassade afzonderlijke bezoeken organiseren;
– Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening;
– Als u niet wilt deelnemen aan het IAHR-congres maar wel wilt deelnemen aan de missie dan kunt u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie kunt u vinden op de site van RVO.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Netwerkevenement: Smart Mobility in het Verenigd Koninkrijk

Bent u actief op het gebied van smart mobility? En wilt u Britse zakenpartners ontmoeten? Kom dan op 5 september naar de 'Anglo-Dutch mission on smart mobility'. Dit evenement vindt plaats tijdens de handelsbeurs Cenex-Low Carbon Vehicles 2019 (Cenex-LCV).

 

donderdag 05 september Vanuit het netwerk
Open dag: Energie Kenniscentrum (Leeuwarden)

Tijdens de open dag van het Energie Kenniscentrum kun je op 7 september van 10:00 – 15:00 uur langskomen en kennismaken met deze nieuwe werkplek en ontmoetingsplaats voor duurzame innovators. Het pand is volledig energieneutraal gemaakt en is bovendien circulair ingericht.

 

zaterdag 07 september Vanuit het netwerk