Contact

Handelsmissie: Cleantech in Boston, energiesystemen en duurzaam bouwen (17 t/m 20 september)

dinsdag 17 september Vanuit het netwerk Internationaal ondernemen

Bent u een cleantechondernemer met een innovatieve technologie, gerelateerd aan energiesystemen of duurzaam bouwen? En wilt u zakenpartners aan de Amerikaanse oostkust ontmoeten? Meld u dan aan voor de missie naar Boston.

InnovationQuarter en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), partners in Trade & Innovate NL, organiseren samen met FME een privaat-publieke samenwerkingsmissie naar Boston met als thema ‘Energy systems and sustainable building’. Hiervoor zoeken we cleantechondernemers die een innovatieve technologie hebben op een van de volgende gebieden:

  • gebouwautomatisering;
  • circulaire bouwmaterialen;
  • installatietechniek;
  • energieopslagsystemen.

 

Klimaat- en emissieproblemen
Boston is koploper als het gaat om de voorbereiding van de gevolgen van klimaatverandering en het verlagen van CO2-uitstoot. De stad is uitgeroepen tot de meest energiezuinige stad van de VS en won in 2018 de Bloomberg American Cities Climate Change. Gebouwen die niet voor woningen bestemd zijn, zorgen in Boston voor 70% van de uitstoot van broeikasgassen. Daarom zijn infrastructuur en bouw belangrijke aandachtspunten bij het aanpakken van klimaat- en emissieproblemen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
Tijdens deze missie kunt u de Amerikaanse markt ontdekken, relevante connecties leggen en uw innovaties aan lokale partijen presenteren. Samen met Scandinavische bedrijven bezoeken we toonaangevende bedrijven, zijn er workshops en showcases, en kunt u netwerken. Boston heeft gunstige omstandigheden voor innovatieve bedrijven. Er zijn dus kansen genoeg.

Voorlopig programma
Bekijk het voorlopige programma.

Deelname en kosten
Meld u aan vóór 6 september. Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie, maximaal 2 deelnemers. Dit is inclusief programma, lunch, diner en lokaal vervoer. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer informatie is te vinden op de site van RVO.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Boost je bedrijf met creativiteit (Wommels)

We leven en ondernemen in een snelle, veranderende wereld die schreeuwt om creativiteit. Als ondernemer sta je voor de uitdaging om in te spelen op veranderingen en wil je toewerken naar een toekomstbestendig (innovatief) bedrijf.
Volgens Symen Sjoerd de Vries van Verbuildinglab moeten we af van ons patroon denken en onze creativiteit (her)ontdekken om te komen tot flexibiliteit en innovatie in je bedrijf. Nieuwsgierig?

 

woensdag 26 februari Vanuit het netwerk
Workshop: Slim aan de slag met online ondernemen (Groningen)

Op 5 maart organiseren de KvK en WOO Groningen een bijeenkomst over online ondernemen, waar je onder andere antwoord krijgt op vragen als 'hoe kan online ondernemen mijn bedrijf laten groeien?' en 'Hoe vertaal ik de marketingaanpak van mijn bedrijf naar een goede online strategie?'.

 

donderdag 05 maart Vanuit het netwerk