Contact

Handelsmissie China

zaterdag 15 juni Vanuit het netwerk

In  juni 2019 organiseren wij (WTCA) een handelsmissie naar de Chinese provincies Sichuan Heilongjiang. Dit doen wij in samenwerking met de Provincie Fryslân, Globally Cool, First Class Business Travels en Equimira.

De delegatie gaat langs de steden Chengdu en Harbin.

 

ACHTERGROND

Van 15 – 23 juni 2019 gaat de provincie Fryslân op handelsreis naar de zusterprovincies Sichuan (sinds 1998) en Heilongjiang (sinds 2015). Door deze banden hebben verschillende bedrijven en kennisinstellingen goede contacten opgedaan en LOI en contracten getekend. Doel van deze reis is om de contacten verder te verdiepen en opvolging te geven aan de kansen en leads die naar voren zijn gekomen uit het vorige bezoek en de communicatie sindsdien. De handelsreis is onderdeel van een meerjarenstrategie die de provincie dit jaar is gestart om Fryslân beter in China te positioneren en Friese bedrijven en kennisinstellingen uitgebreider te faciliteren bij het zakendoen in China met de voorbereiding, tijdens het verblijf in China en door follow-up; naast twee handelsreizen per jaar zal tevens een website worden ontwikkeld, komt er een expositieruimte voor Friese bedrijven/ producten in het WTC Harbin, zullen er bijeenkomsten en trainingen worden georganiseerd, etc. Meer over de strategie kunt u hier lezen.

 

Voor wie?

Deze handelsmissie heeft een focus op Friese ondernemers. Eventueel kunnen bedrijven uit de rest van (Noord-)Nederland ook in aanmerking komen voor deelname aan deze missie.

De handelsmissie zal gefocust zijn op de kansrijke sectoren in Sichuan en Heilongjing:

 • Zuivel, Agri-Food
 • Innovatie
 • Watertechnologie
 • Onderwijs
 • Toerisme
 • Circulaire economie
 • Hippische sector

 

wat krijgt u?

 • Kennismaking met de Nederlandse Ambassadeur te China, die samen met gedeputeerde Klaas Kielstra deuren voor u openen die anders gesloten blijven.
 • Een speciaal op maat gemaakt matchmaking programma gebaseerd op uw wensen. Dit zal bestaan uit tussen de 6 en 8 goede gesprekken met partners in China die wij voor u organiseren.
 • Deelname aan seminars en netwerkbijeenkomsten met relevante overheden en bedrijven.
 • Online promotie van uw onderneming in de Chinese bedrijvendatabase (door ons vertaald in het Chinees).
 • Begeleiding en coaching door een team van experts voor, gedurende en na de handelsmissie. Ook wordt er een dagdeel training “Zakencultuur” aangeboden. Tijdens deze training wordt ingegaan op de praktische aspecten van zakendoen in China.
 • De mogelijkheid uw producten of kennis permanent te promoten in de nieuw te openen Friese showroom in het World Trade Center Harbin.

 

Meer informatie over deze handelsmissie vindt u via deze link.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Handelsmissie: Panama, Water connecting the world (2 t/m 4 september)

Bent u actief in de water sector? En wilt u uw bedrijf profileren op zowel de Panamese markt als de wereldwijde markt? Doe dan op 2 tot en met 4 september mee met de handelsmissie naar het IAHR congres in Panama: Water Connecting the World.

 

maandag 02 september Vanuit het netwerk
Netwerkevenement: Smart Mobility in het Verenigd Koninkrijk

Bent u actief op het gebied van smart mobility? En wilt u Britse zakenpartners ontmoeten? Kom dan op 5 september naar de 'Anglo-Dutch mission on smart mobility'. Dit evenement vindt plaats tijdens de handelsbeurs Cenex-Low Carbon Vehicles 2019 (Cenex-LCV).

 

donderdag 05 september Vanuit het netwerk