Contact

Duurzame Innovatie Challenge Fryslân

dinsdag 13 november Vanuit het netwerk

Vanaf 3 september tot 1 oktober kan iedereen zich inschrijven voor de Duurzame Innovatie Challenge. Waar schrijf je je precies voor in?

Er zijn in totaal 20 verschillende challenges van organisaties en bedrijven uit Friesland. Zij hebben allemaal een duurzame uitdaging die ze willen op laten lossen door jou! Deze challenges zijn verdeeld over 3 verschillende thema’s: circulariteit en energie, sociale innovatie en duurzame organisaties. Elk thema heeft zijn eigen bootcampdag. Bekijk in het programma de indeling van challenges per thema/bootcampdag.

Hierbij in vier stappen het evenement in kaart gebracht:

 • Stap 1: Oriënteren
  Oriënteer je op de diverse thema’s en challenges en maak een keuze waar je over wilt meedenken.
 • Stap 2: Inschrijven!
  • Meld je aan voor de specifieke bootcampdag met het thema van jouw keuze.
  • Geef je voorkeur aan voor de challenge waarover je mee wilt denken.
 • Stap 3: Brainstormen op de bootcampdag
  Samen met andere creatieve, ondernemende mensen met een bron van inspiratie ga jij de duurzame challenge van jouw keuze proberen te kraken! Dit doe je niet alleen maar in groepen die wij voor jullie gaan samenstellen.
  Aan het einde van de dag presenteert iedereen zijn/haar idee aan de opdrachtgever en een expert. Zij kiezen de winnaar van hun challenge. De challengewinnaars gaan door naar de finaledag op 13 november om te strijden voor de hoofdprijs. In de aanloop naar het slotevent krijg je nog de mogelijkheid om je idee verder uit te werken om zo de meeste kans te maken op de hoofdprijs.
 • Stap 4: Het slotevent op 13 november 2018
  Gefeliciteerd! Jij bent door naar de finaledag, maar helaas je staat nog niet in de superfinale! In de superfinale is plaats voor 4 groepen.
  • Strijd voor themawinnaar
   Alle challengewinnaars strijden eerst tegen hun themagenoten. Per thema komt er uiteindelijk een winnaar die door mag naar de superfinale.
  • Superfinale
   De superfinale vindt plaats op het grote podium waar heel ondernemend Friesland met o.a. de Freonen fan Fossylfrij Fryslân bij aanwezig is. Commissaris van de Koning Arno Brok, wethouder Friso Douwstra en diverse topondernemers zijn de jury bij de superfinale en bepalen dan ook hoe het podium er uit gaat zien! Alle 4 groepen van de superfinale gaan met een prijs naar huis, maar wie neemt welke prijs mee?

Meer informatie is te vinden via de site van de Duurzame Innovatie Challenge.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Handelsmissie: Panama, Water connecting the world (2 t/m 4 september)

Bent u actief in de water sector? En wilt u uw bedrijf profileren op zowel de Panamese markt als de wereldwijde markt? Doe dan op 2 tot en met 4 september mee met de handelsmissie naar het IAHR congres in Panama: Water Connecting the World.

 

maandag 02 september Vanuit het netwerk
Netwerkevenement: Smart Mobility in het Verenigd Koninkrijk

Bent u actief op het gebied van smart mobility? En wilt u Britse zakenpartners ontmoeten? Kom dan op 5 september naar de 'Anglo-Dutch mission on smart mobility'. Dit evenement vindt plaats tijdens de handelsbeurs Cenex-Low Carbon Vehicles 2019 (Cenex-LCV).

 

donderdag 05 september Vanuit het netwerk