Contact

Duurzame Innovatie Challenge Fryslân

dinsdag 13 november Vanuit het netwerk

Vanaf 3 september tot 1 oktober kan iedereen zich inschrijven voor de Duurzame Innovatie Challenge. Waar schrijf je je precies voor in?

Er zijn in totaal 20 verschillende challenges van organisaties en bedrijven uit Friesland. Zij hebben allemaal een duurzame uitdaging die ze willen op laten lossen door jou! Deze challenges zijn verdeeld over 3 verschillende thema’s: circulariteit en energie, sociale innovatie en duurzame organisaties. Elk thema heeft zijn eigen bootcampdag. Bekijk in het programma de indeling van challenges per thema/bootcampdag.

Hierbij in vier stappen het evenement in kaart gebracht:

 • Stap 1: Oriënteren
  Oriënteer je op de diverse thema’s en challenges en maak een keuze waar je over wilt meedenken.
 • Stap 2: Inschrijven!
  • Meld je aan voor de specifieke bootcampdag met het thema van jouw keuze.
  • Geef je voorkeur aan voor de challenge waarover je mee wilt denken.
 • Stap 3: Brainstormen op de bootcampdag
  Samen met andere creatieve, ondernemende mensen met een bron van inspiratie ga jij de duurzame challenge van jouw keuze proberen te kraken! Dit doe je niet alleen maar in groepen die wij voor jullie gaan samenstellen.
  Aan het einde van de dag presenteert iedereen zijn/haar idee aan de opdrachtgever en een expert. Zij kiezen de winnaar van hun challenge. De challengewinnaars gaan door naar de finaledag op 13 november om te strijden voor de hoofdprijs. In de aanloop naar het slotevent krijg je nog de mogelijkheid om je idee verder uit te werken om zo de meeste kans te maken op de hoofdprijs.
 • Stap 4: Het slotevent op 13 november 2018
  Gefeliciteerd! Jij bent door naar de finaledag, maar helaas je staat nog niet in de superfinale! In de superfinale is plaats voor 4 groepen.
  • Strijd voor themawinnaar
   Alle challengewinnaars strijden eerst tegen hun themagenoten. Per thema komt er uiteindelijk een winnaar die door mag naar de superfinale.
  • Superfinale
   De superfinale vindt plaats op het grote podium waar heel ondernemend Friesland met o.a. de Freonen fan Fossylfrij Fryslân bij aanwezig is. Commissaris van de Koning Arno Brok, wethouder Friso Douwstra en diverse topondernemers zijn de jury bij de superfinale en bepalen dan ook hoe het podium er uit gaat zien! Alle 4 groepen van de superfinale gaan met een prijs naar huis, maar wie neemt welke prijs mee?

Meer informatie is te vinden via de site van de Duurzame Innovatie Challenge.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Ondernemen is topsport – scoren door coaching (Groningen)

Op 15 november kun je van 15.00u tot 18.00u terecht in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen voor de bijeenkomst "Ondernemen is topsport!". Een toepasselijke locatie voor het leren van lessen over topsport en ondernemen en natuurlijk de combinatie ervan.

 

donderdag 15 november Vanuit het netwerk
PIMP Theatershow (Leeuwarden)

Op maandag 19 november is het moment om een prikkelende, vrolijke en inspirerende avond te beleven, waarin heel beeldend de do’s en dont’s van de hospitality op de planken worden gebracht. Met pakkende voorbeelden, tips & tricks uit de rijke praktijk van hospitality-trainers en vakmannen Milo Berlijn en Michael Bunink. Niet alleen uit de horecapraktijk, maar ook uit de zorg, het onderwijs en de retail.

 

maandag 19 november Vanuit het netwerk