Contact

Digitalisering en cyber bewustzijn op de fabrieksvloer (Drachten)

vrijdag 24 januari Ynbusiness

Specifiek voor de noordelijke maakindustrie organiseert ICD in samenwerking met FME, Metaalunie, RoSF en Ynbusiness  een tweede, praktische workshop op het gebied van cyber security. De titel luidt:

Digitalisering en cyber bewustzijn op de fabrieksvloer
Egbert-Jan Sol (TNO & Smart Industry)

Datum: vrijdag 24 januari 2020
Locatie: Philips Drachten, Oliemolenstraat 5
Tijdsduur: 9.30 tot (ca.) 16.30 uur
Kosten: Gratis, inclusief lunch

Veel machines wisselen informatie uit met elkaar. Zo’n netwerk biedt zowel kansen als bedreigingen. Kansen omdat de gegevens aanknopingspunten bieden om het productieproces te verbeteren. Bedreigingen omdat gekoppelde apparatuur gevoelig is voor cyber criminaliteit.  In deze workshop van 1 dag gaan deelnemers zelf aan de slag met het verzamelen van data, terwijl studenten bloot leggen hoe kwetsbaar de verschillende systemen zijn en wat men zou moeten doen om informatie én netwerk veilig te stellen.

De workshop bestaat uit drie onderdelen:

  • Hoe kun je eenvoudig automatische data uit equipment en van de werkvloer verzamelen
  • En doe je dat cyber veilig en hoe cyber risico’s beheerst kunnen worden;
  • 4 praktische trainingen met Industriële I/O, een PLC en een (Raspberry) Pi computer, waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met data collectie en visualisatie terwijl ze ondertussen gehackt worden en steeds beter leren hun data op een cyber veilige wijze te verkrijgen.

 
Voor wie is deze workshop bedoeld: MT-leden én operationeel technisch equipment/systeem-beheerders.  Hierbij bevelen wij deelname door minimaal 2 personen per bedrijf van harte aan.  Gewenst kennisniveau: HBO of MBO met extra ICT en/of PLC-ervaring
Maximaal aantal deelnemers: 20 personen (LET OP: wie het eerst komt, het eerst maalt)
Aanmelden: t/m 16 januari 2020 via deze link.

Geef naam en/of namen door met vermelding van de functie, de bedrijfsnaam en een e-mailadres. Vermeld a.u.b. ook eventuele dieetwensen. Uiterlijk 19 januari 2020 ontvangt u een bevestiging en de laatste details.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst EFRO 2021 – 2027: Eerste subsidie

Op maandag 4 juli (15:30 - 17:30 uur) vindt er een bijeenkomst plaats over het EFRO-programma en de vernieuwde valorisatie-regeling.

 

maandag 04 juli Vanuit het netwerk
Consultsessie Duitsland
Consultsessies: Vertegenwoordiging Duitsland

Op donderdag 14 juli organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Duitsland. Elk consult duurt 45 minuten en is kosteloos en ter oriëntatie.

 

donderdag 14 juli Vanuit het netwerk