Contact

De toekomst van Friese bruisende binnensteden & dorpskernen

dinsdag 17 januari Vanuit het netwerk

Op dinsdag 17 januari 2023 gaan we, onder leiding van dagvoorzitter Roelof Lousma, het gesprek aan en zoeken we naar collectieve ideeën. Doet u mee?

Het goed en collectief functioneren van de sectoren retail, horeca, leisure & cultuur is van groot belang voor de vitaliteit van onze Friese samenleving. Door de grote maatschappelijke ontwikkelingen verandert de functie van centrumgebieden en het belang van de verschillende sectoren daarin in rap tempo. De eenzijdige nadruk op de commerciële functie (economische waarde) verandert. Een aantrekkelijke winkelstraat of het centrum van een stad of dorp wordt van een groter maatschappelijk belang.

Op diverse plaatsen in Friesland wordt hard gewerkt aan een hernieuwde visie rondom de centra. Waarom is dit belangrijk, hoe krijg je relevante partijen mee in dit nieuwe denken? We gaan in gesprek met enkele wethouders waaronder Robin Hartogh Heys van de Lier (Wethouder Gemeente Smallingerland) , Abel Reitsma (Wethouder Gemeente Leeuwarden) en Friso Douwstra (Gedeputeerde Provincie Fryslân). Discussieer mee!

Programma

19:00 uur inloop

19:30 uur start programma

21:30 uur borrel

Locatie: de Lawei, Laweiplein 1 Drachten

Aanmelden voor deze bijeenkomst doet u via deze link.

Meer informatie leest u in deze flyer.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Introductiebijeenkomst Masterclass Performance control

In februari of maart wordt, bij voldoende interesse, een introductiebijeenkomst georganiseerd over performance control en prestatiebewaking.

 

maandag 06 februari Vanuit het netwerk
Informatiebijeenkomst Waddenfonds

Het Waddenfonds organiseert op 13 februari 2023 twee informatiebijeenkomsten in Friesland over twee nieuwe subsidieregelingen voor ondernemers, belangenorganisaties, verenigingen en lokale overheden. Heeft u een project dat een impuls geeft aan de ecologie en/of een duurzame ontwikkeling van de economie in het Waddengebied, dan kunt u zich voor één van de bijeenkomsten aanmelden.

 

maandag 13 februari Vanuit het netwerk