Contact

De toekomst van Friese bruisende binnensteden & dorpskernen

dinsdag 17 januari Vanuit het netwerk

Op dinsdag 17 januari 2023 gaan we, onder leiding van dagvoorzitter Roelof Lousma, het gesprek aan en zoeken we naar collectieve ideeën. Doet u mee?

Het goed en collectief functioneren van de sectoren retail, horeca, leisure & cultuur is van groot belang voor de vitaliteit van onze Friese samenleving. Door de grote maatschappelijke ontwikkelingen verandert de functie van centrumgebieden en het belang van de verschillende sectoren daarin in rap tempo. De eenzijdige nadruk op de commerciële functie (economische waarde) verandert. Een aantrekkelijke winkelstraat of het centrum van een stad of dorp wordt van een groter maatschappelijk belang.

Op diverse plaatsen in Friesland wordt hard gewerkt aan een hernieuwde visie rondom de centra. Waarom is dit belangrijk, hoe krijg je relevante partijen mee in dit nieuwe denken? We gaan in gesprek met enkele wethouders waaronder Robin Hartogh Heys van de Lier (Wethouder Gemeente Smallingerland) , Abel Reitsma (Wethouder Gemeente Leeuwarden) en Friso Douwstra (Gedeputeerde Provincie Fryslân). Discussieer mee!

Programma

19:00 uur inloop

19:30 uur start programma

21:30 uur borrel

Locatie: de Lawei, Laweiplein 1 Drachten

Aanmelden voor deze bijeenkomst doet u via deze link.

Meer informatie leest u in deze flyer.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Internationaal Ondernemen
EuropeReady-Programma – kennissessie 2

In drie bijeenkomsten van twee uur krijg je inzicht in wat Europese programma’s en fondsen beogen en te bieden hebben. Je leert hoe je daar actief op kunt inspelen.

 

donderdag 08 juni Vanuit het netwerk
X-sessions | China in Business

De Oranjewoud Export Academy organiseert hét business-netwerkevent van het Noorden op 8 juni. Van 16.00 – 21.00 uur wordt je ondergedompeld in het zakendoen in China, met aansprekende sprekers. Dit event is ook toegankelijk voor niet-leden van de Export Academy.

 

donderdag 08 juni Vanuit het netwerk