Contact

Circulair Café: Gevangen in plastic (Leeuwarden)

donderdag 26 september Vanuit het netwerk

Op 26 september sluiten we ons voor het Circulair Café ‘Gevangen in Plastic’ op in de Blokhuispoort, de oude gevangenis van Leeuwarden. Niemand minder dan Patrick van Baal neemt ons mee in de designdilemma’s van voedselverpakkingen, NHL Stenden opent het fonkelnieuwe Circulair Design Lab én we laten je met trots kennismaken met maar liefst twee nieuwe websites. Ben je erbij?

Patrick van Baal
Met bijna 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van verpakkingen voor bedrijven als Heineken, Danone en Friesland Campina kan Patrick van Baal ons alles (maar dan ook echt alles) vertellen over de ontwikkelingen en uitdagingen van verpakkingen door de jaren heen, de opmars van plastics en de huidige uitdagingen rondom gebruik en ontwerp. Patrick is voorzitter van het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics in Heerenveen. Het NTCP werkt aan het verbeteren van de technieken voor sorteren en recyclen van kunststof verpakkingen en speelt een belangrijke rol in de transitie naar een circulaire economie.

Opening Circular Design Lab
Jooske Haije, directeur van de academie Technology & Innovation van NHL Stenden, opent samen met Patrick van Baal het Circular Design Lab. In dit nieuwe lab van het lectoraat Circular Plastics worden circulaire plastic producten ontworpen voor én met het bedrijfsleven uit de regio. Je kunt je gelukwensen en tips achterlaten op een speciaal gemaakt circulair tegeltje dat vereeuwigd wordt in The Table of Fortune. En tijdens de borrel kom je alles te weten over de studentenprojecten van NHL Stenden.

En verder
Zoals altijd zijn er ook weer een aantal interessante pitches. Deze keer…

  • … gaan we terug in de tijd met de mannen van Sterke Yerke, die een nieuwe expeditie in het verschiet hebben.
  • … presenteren we de (online) Circulaire Catalogus van Circulair Friesland.
  • … lanceren we onze nieuwe website!

 

Wil jij erbij zijn?
Meld je dan – zo snel mogelijk, maar uiterlijk 20 september – aan via deze link: AANMELDEN Ken je iemand anders die het Circulair Café niet mag missen? Stuur de uitnodiging dan gerust door!

Aanmelden in noodzakelijk
In verband met de beperkte capaciteit van onze locatie is het noodzakelijk dat je aanmeldt. Iedere persoon dient zich apart aan te melden. Kun je onverhoopt toch niet komen? Dan stellen we het op prijs dat je je weer afmeldt via info@circulairfriesland.frl, zodat we je plekje aan iemand anders kunnen geven.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 26 september
  • Inloop met koffie en thee: 15:30 uur
  • Start programma: 16:00 uur
  • Afsluiting en borrel: 17:30 uur
  • Locatie: Blokhuispoort – Blokhuisplein 40, 8911 LJ Leeuwarden

 

We hopen je te zien op 26 september!
Team Circulair Friesland en NHL Stenden

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst: Durf te vragen – bescherm uw idee (Groningen)

Vindt u het lastig om te bepalen hoe u uw ideeën kan beschermen? U bent hier niet alleen in, veel ondernemers hebben dezelfde vragen. Doe mee aan 'Durf te vragen' en gebruik de kennis van andere ondernemers voor uw vraagstukken. Of help uw collega-ondernemers mee met het bedenken van oplossingen.

 

donderdag 17 oktober Vanuit het netwerk
MKB-Inspiratiebijeenkomst Vietnam (Leeuwarden)

Honderden Nederlandse bedrijven doen al zaken in Vietnam. Jij binnenkort ook?

Laat je inspireren over zakendoen in Vietnam door ondernemers die hun ervaring delen. En ontmoet anderen die ook interesse hebben in ondernemen in Vietnam. Kom naar de Mkb-inspiratiebijeenkomst Vietnam op 17 oktober 17.00-19.00 uur in Leeuwarden.

 

donderdag 17 oktober Vanuit het netwerk