Contact

CircoTrack Food

donderdag 02 juni Vanuit het netwerk

Een circulaire economie vraagt om nieuwe productontwerpen en nieuwe businessmodellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt hierom een driedaags ontwikkeltraject aan – de CIRCO track – om bedrijven op weg te helpen met de begrippen ‘circulair ondernemen’ en ‘circulair design’. Tijdens de CIRCO track wordt er gewerkt om een circulaire business te ontwikkelen en worden bedrijven geholpen in een gefaciliteerd design proces met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.

De bewezen methode die CIRCO ontwikkelde, bestaat uit Circular Business Design Tracks voor ondernemers en Circular Design Classes voor creatieve professionals. De uitvoering van Tracks gebeurt steeds meer via lokale CIRCO Hubs. Friesland is één van deze CIRCO Hubs. CIRCO richt zich op verschillende sectoren: bouw, kunststoffen, consumentengoederen en maakindustrie.

Circotrack Food Processing

Ben jij een ondernemer in de voedselverwerkende industrie? Dan is de CIRCO Track wellicht iets voor jou! Circulair ondernemen biedt bedrijven kansen en de mogelijkheid om zorgvuldiger met grondstoffen en materialen om te gaan. Bedrijven in de regio willen graag een businessmodel ontwikkelen waarbij producten en materialen weer hergebruikt worden zodat waarde behouden blijft. Maar hoe ontwerp je circulaire producten en wat zijn circulaire businessmodellen?

Deze track is bedoeld voor bedrijven in de voedselverwerkende keten. Het accent zal liggen op maakbedrijven in deze keten. Denk dan bijvoorbeeld aan toeleveranciers in de machinebouw of voedselfabrikanten. Ook voor andere ketenpartijen zoals een grondstoffen-leverancier of food-retailer is de track zeer waardevol.

Data en kosten

  • Dag 1: 2 juni
  • Dag 2: 15 juni
  • Dag 3: 30 juni

De kosten zijn €1.500 per organisatie. Per organisatie kunnen er twee deelnemers aan de track deelnemen. Het deelnemende team van ieder bedrijf bestaat bij voorkeur uit een duo van; een designer/ingenieur/productmanager en iemand uit het commerciële deel die markt, klanten en stakeholders kent. Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces.

Aanmelden kan via deze link.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst EFRO 2021 – 2027: Eerste subsidie

Op maandag 4 juli (15:30 - 17:30 uur) vindt er een bijeenkomst plaats over het EFRO-programma en de vernieuwde valorisatie-regeling.

 

maandag 04 juli Vanuit het netwerk
Consultsessie Duitsland
Consultsessies: Vertegenwoordiging Duitsland

Op donderdag 14 juli organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Duitsland. Elk consult duurt 45 minuten en is kosteloos en ter oriëntatie.

 

donderdag 14 juli Vanuit het netwerk