Contact

Circo Track Maritieme Sector

maandag 16 januari Vanuit het netwerk Ondernemerschap

Op 16 januari 2023 start de Circo Track voor de Maritieme sector. Hieronder is alle informatie over die circo track te vinden.

Wat gaan we doen?
Tijdens de 3 daagse Circo workshop word je, samen met 10 collega bedrijven uit de sector, door ervaren trainers meegenomen in de wereld van Circulaire Economie en Circulair ondernemen. Je leert hierbij verspilling van waardevolle materialen en producten omzetten naar kansen voor nieuwe business. Je loopt met een nieuwe circulaire propositie, die economische en ecologische waarde oplevert voor jouw bedrijf en klanten, de deur uit. Je werkt ook aan een roadmap voor implementatie. Zo kan iedere ondernemer de volgende dag meteen aan de slag!

Waarom meedoen?
De wereld verandert in rap tempo en de duurzame en circulaire transitie is één van de zaken waar je als ondernemer mee geconfronteerd wordt of zal worden. Bijvoorbeeld via aankomende wet– en regelgeving. Naast nieuwe wet– en regelgeving zullen ook klanten steeds meer duurzame producten vragen. Gelukkig biedt een Circulaire benadering verschillende kansen: je werkt aan je onderscheidend vermogen, concurrentiepositie en imago. Je ontplooit kansen voor nieuwe business en identificeert mogelijkheden voor kostenbesparing

Voor wie?
Ondernemers uit Noord-Nederland in de maritieme sector. Het deelnemende team van ieder bedrijf bestaat bij voorkeur uit een duo van; een designer/ingenieur/productmanager en iemand uit het commerciële deel die markt, klanten en stakeholders kent. Er zit veel toevoegde waarde in de
wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Vaak nodigen deelnemers hun toeleveranciers of klanten uit om samen te werken aan een case. De track is dus ook een uitgelezen kans om te werken aan de volgende stap binnen je klantrelatie.

Jachtenbouwer KMY uit Makkum doet mee
Jachtenbouwer KMY uit Makkum is de eerste deelnemer aan de CIRCO Track Maritiem. Bedrijfsleider René Feenstra geeft aan dat één van de grootste redenen om met een CIRCO Track mee te doen is dat het concrete handvaten biedt om met circulariteit aan de slag te gaan. Daarnaast vindt hij het essentieel dat dit in een groep gebeurt. ‘Als ieder bedrijf dit zelf zou moeten doen, is iedereen het wiel aan het uitvinden terwijl je geheid dezelfde issues hebt. Dan is het makkelijker en leuker om het samen te doen’. Lees hier het hele bericht.

Datum en locatie
Dag 1: maandag 16 januari
Dag 2: woensdag 25 januari
Dag 3: maandag 6 februari

De locatie wordt later bekend gemaakt.

Investering
De driedaagse CIRCO Track kost per organisatie €1.500 excl. btw. Per bedrijf kunnen twee deelnemers meedoen.

Aanmelden kan via deze link: AANMELDEN CIRCO TRACK MARITIEM

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Circo Track gemeente Súdwest 3, 10 en 31 oktober

Driedaagse CIRCO workshop

 

dinsdag 03 oktober Vanuit het netwerk
Circulair
Leergang Circulaire Economie

Save the date voor de laatste Leergang Circulaire Economie!

 

woensdag 04 oktober Vanuit het netwerk