Contact

Circo Track: Circulaire Woningbouw

vrijdag 29 oktober Vanuit het netwerk

De woningbouw is de komende jaren een enorme opgave in Fryslân. Als deelnemer ga je tijdens deze tracks een circulair product ontwerpen en een bijbehorend businessmodel. Zo draag je bij aan deze opgave en ontwikkel je nieuwe business. Per track kunnen zo’n 10 organisaties deelnemen met ieder een team van twee medewerkers.

Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design.

Toelichting op hub / partners
De CIRCO-hub is onderdeel van Circulair Friesland (VCF). VCF is vastbesloten om met alle partners van onze provincie de meest circulaire regio in 2025 te maken en een voorbeeld te zijn voor de volgende generatie.

Voor wie?
Voor Friese organisaties die betrokken zijn bij woningbouw:

  • Bouwondernemers
  • Slopers
  • Toeleveranciers voor woningbouw
  • Opdrachtgevers, zoals overheden
  • Architecten

VCF werkt in Fryslân aan het programma: ‘Fryslân woont circulair’. De resultaten van deze CIRCO-track gaat VCF meenemen in het vormgeven van dit programma. Het is van belang om zicht te krijgen in waar uitdagingen liggen om circulaire woningbouw te realiseren en hoe hiermee om te gaan.

Wat levert het op?

  • Tijdens de blended CIRCO track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen en werk je er één uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
  • Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.
  • Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Programma
DAG 1: INITIATE WORKSHOP (HELE DAG, FYSIEK)
Op deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie en analyseren we de huidige lineaire waardeketen.

DAG 2: IDEATE WORKSHOP (HALVE DAG, ONLINE)
In deze sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en designstrategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden opgepakt en verder verkend.

DAG 3: IMPLEMENT WORKSHOP (HALVE DAG, FYSIEK)
Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Daarnaast leer je om te gaan met barrières.

Deelname en kosten
De track bestaat uit drie eendaagse workshops op een centrale locatie in Fryslân.
Kosten voor deelname zijn in 2021 €1.500 per bedrijf. Van ieder bedrijf kunnen twee medewerkers deelnemen. MKB-vouchers kunnen worden ingezet voor deelname van Friese bedrijven. Daarmee krijgt u de helft van uw deelnamekosten terug. Klik hier voor meer informatie.
Het deelnemende team van ieder bedrijf bestaat bij voorkeur uit een duo van; een designer / ingenieur / product manager en; iemand uit het commerciële deel, die markt, klanten, stakeholders kent. Veel toegevoegde waarde zit in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces.

Wanneer?
De CIRCO Track vindt plaats op 29 oktober en 12 en 26 november.

Aanmelden
Aanmelden voor de CIRCO track circulaire woningbouw kan via deze link.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Webinar: Willemstad, Curaçao

Het WTC organiseert een webinar over de veelbelovende stad Willemstad.

 

donderdag 21 oktober Vanuit het netwerk
Webinar
Webinar: Intellectueel Eigendom in bedrijfsstrategie

Met een goede intellectueel eigendomsstrategie ondersteunt u uw bedrijfsstrategie en voegt u meerwaarde toe aan uw bedrijf. Op donderdag 28 oktober organiseert het RVO een webinar over goede IE-strategie en hoe deze uw bedrijfsstrategie ondersteunt.

 

donderdag 28 oktober Vanuit het netwerk