Contact

Circo Track Circulaire Maakindustrie

woensdag 03 november Vanuit het netwerk

Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Zo worden samen nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet.

Toelichting op hub

De CIRCO-hub is onderdeel van Circulair Friesland (VCF). VCF is vastbesloten om met alle partners van onze provincie de meest circulaire regio in 2025 te maken en een voorbeeld te zijn voor de volgende generatie.

Voor wie?

Ondernemers uit de maakindustrie uit Fryslân die willen ontdekken wat Circulaire Economie inhoudt en hoe je het abstracte concept praktisch inzet voor jouw product en businessmodel. Bijvoorbeeld:

  • Machinefabrikant
  • Consumptiegoederen
  • Metaalindustrie
  • Kunststoffen
  • HTSM
  • Elektronica

Wat levert het op?

Tijdens de blended CIRCO track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen en werk je er één uit tot een concreet plan,  dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf. Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar. Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools. Daarnaast krijg je zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Programma

DAG 1: INITIATE WORKSHOP (HELE DAG, FYSIEK)
Op deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie en analyseren we de huidige lineaire waardeketen.

DAG 2: IDEATE WORKSHOP (HALVE DAG, ONLINE)
In deze sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en designstrategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden opgepakt en verder verkend.

DAG 3: IMPLEMENT WORKSHOP (HALVE DAG, FYSIEK)
Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Daarnaast leer je om te gaan met barrières.

Deelname en kosten

De track bestaat uit drie eendaagse workshops op een centrale locatie in Fryslân.

Kosten voor deelname zijn in 2021 €1.500 per bedrijf. Van ieder bedrijf kunnen twee medewerkers deelnemen.

MKB-vouchers kunnen worden ingezet voor deelname van Friese bedrijven. Daarmee krijgt u de helft van uw deelnamekosten terug. Klik hier voor meer informatie.

Het deelnemende team van ieder bedrijf bestaat bij voorkeur uit een duo van; een designer / ingenieur / product manager en; iemand uit het commerciële deel, die markt, klanten, stakeholders kent. Veel toegevoegde waarde zit in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces.

Wanneer?

De CIRCO Track vindt plaats op 3 en 17 november en 1 december.

Aanmelden

Aanmelden voor de CIRCO Track circulaire maakindustrie kan via deze link.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Bijeenkomst EFRO 2021 – 2027: Eerste subsidie

Op maandag 4 juli (15:30 - 17:30 uur) vindt er een bijeenkomst plaats over het EFRO-programma en de vernieuwde valorisatie-regeling.

 

maandag 04 juli Vanuit het netwerk
Consultsessie Duitsland
Consultsessies: Vertegenwoordiging Duitsland

Op donderdag 14 juli organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Duitsland. Elk consult duurt 45 minuten en is kosteloos en ter oriëntatie.

 

donderdag 14 juli Vanuit het netwerk