Contact

Business Day Italy

woensdag 12 mei Vanuit het netwerk Internationaal ondernemen

Wilt u zakendoen in Italië? Tijdens de online Business Day Italy op woensdag 12 mei ontdekt u een scala aan mogelijkheden. De focus ligt op de sectoren circular cities, e-commerce, healthy ageing en water & bioeconomy.

De Business Day Italy richt zich op ondernemers met ervaring in export en/of investeren in het buitenland. U krijgt online een update over interessante markten en gaat in gesprek over kansen voor uw bedrijf. De voertaal is Engels.

Waarom deze Business Day?

Een nieuwe regering onder leiding van Mario Draghi, de impact van het coronavirus, grootse investeringsplannen – er gebeurt heel veel in Italië. Italië is daarnaast een van Nederlands belangrijkste handelspartners in Europa. Er zijn dan ook volop mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers om zaken te doen en samen te werken.

Onder meer de Next Generation EU-fondsen stimuleren de komende jaren belangrijke investeringen in Italië. Het gaat waarschijnlijk om investeringen op het gebied van circulaire steden, e-commerce, gezond ouder worden en water & bio-economie.

Waarom deelnemen aan de Business Day Italy?

De Business Day Italy biedt u in één dag:

 • Inzicht in de actuele ontwikkelingen en het zakenklimaat in Italië;
 • Kennis over kansen in specifieke sectoren;
 • Overzicht van ondersteuning en activiteiten van de Nederlandse overheid in 2021 voor ondernemers die (willen) zakendoen in Italië;
 • Netwerkcontacten.

Daarna kunt u een aantal sessies online terugkijken en via het b2match-platform blijven netwerken.

Wilt u na de Business Day Italy concrete stappen zetten naar de Italiaanse markt of uw activiteiten in Italië uitbreiden? Het netwerk van de Nederlandse ambassade en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpen u graag verder.

Programma

Op het programma staan onder meer:

 • Inleiding over zakendoen in Italië, en Q&A;
 • Interviews met ondernemers;
 • Informatie over aanbestedingen in Italië;
 • 1-op-1-gesprekken met handelsexperts van de Nederlandse overheid;
 • 4 deelsessies over de sectoren:
  1) circulaire steden, met sub thema’s: duurzaam bouwen, groene infrastructuren, klimaatverandering en biodiversiteit in steden, afvalrecycling;
  2) e-commerce;
  3) gezond ouder worden;
  4) water & bio-economie, met sub thema’s: afvalwaterzuivering, hergebruik van water, water en landbouw.

Deelnemen

Aanmelden is mogelijk tot 12 mei. Deelname is gratis.
Na registratie kunt u ook 1-op-1-gesprekken van 15 minuten aanvragen met een adviseur van RVO, een handelsexpert in het buitenlandnetwerk of een andere deelnemer. Lees hoe dat werkt op platform b2match.

Let op: de aanvraag voor een gesprek is geen automatische bevestiging. Wij sturen u bericht als de reservering gemaakt is.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de online Business Day Italy? Neem dan contact op met Philippe Evers, Business Development Coach (06 55484076 / philippe.evers@rvo.nl) of Patty Loos, projectleider evenementen (06 2124337 / bd@rvo.nl).

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst doet u hier.

 

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Mexico
RVO Handelsmissie: Mexico-Stad

Bent u actief in de watersector? En bent u nieuwsgierig naar de marktmogelijkheden in Mexico? Neem dan van 5 tot en met 9 september 2022 deel aan de handelsmissie naar Mexico-Stad en enkele deelstaten in Mexico.

 

maandag 05 september Vanuit het netwerk
Online
Webinar: Intellectueel Eigendom

Maak op donderdag 8 september (15:00 - 1600 uur) kennis met veel voorkomende rechten en beschermingsvormen.

 

donderdag 08 september Vanuit het netwerk