Contact

13 juni: Startersdag Leeuwarden

woensdag 13 juni Vanuit het netwerk

Leeuwarden is booming, ook voor ondernemers!

Leeuwarden en de provincie Friesland zijn booming, niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Vorige week bleek dat reisgids Lonely Planet Friesland uitriep tot de op twee na beste bestemming in Europa 2018 (nu.nl). Dat is de hoogste notering voor een Nederlandse regio/stad ooit. De hoge notering is o.a. te danken aan de hoofdstad Leeuwarden. De stad is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa en dit biedt een hoop mogelijkheden voor (startende) ondernemers in Leeuwarden met de toename van het aantal toeristen in de regio.
Gemeente Leeuwarden, Rabobank, Inqubator en Interpolis organiseren gezamenlijk een evenement speciaal voor (startende) ondernemers. De avond is bedoeld om starters verder op weg te helpen en goed voor te bereiden op het ondernemerschap. De startersdag vindt plaats op 13 juni bij de Kanselarij.

De startersdag is bedoeld voor oriënterende starters, eigenaren met een bedrijf tot een aantal jaar oud en start-ups. De avond bestaat uit een officiële opening namens de partners met plenaire kennisdeling, een startersmarkt met landelijke en regionale kennispartners en doorlopende seminars en workshops. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk seminars te volgen over financieringen, ICT, verzekeringen, inspiratiesessies, lean landing, klanten vinden en de belastingdienst. Ook Ynbusiness is standhouder tijdens de Startersdag.

Voorprogramma
17.00 – 18.00 Inloop met optioneel broodjesbuffet
18.00 – 18:45 Voorprogramma
Programma
18.45 – 19.15 Officiële opening met wethouder Friso Douwstra namens Gemeente Leeuwarden, Jeroen Feenstra van Rabobank en Angelique van den Hout van Interpolis.
19.15 – 20.30 Startersmarkt afgewisseld met ronde 1 seminars & workshops
20.30 – 21.00 Pauze met Startersmarkt
21.00 – 21.30 Ronde 2 seminars & workshops
21.30 – 21.45 Sluiting
Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via www.startersdagen.com/leeuwarden2018. Hier kan tevens een keuze worden gemaakt in seminars en workshops.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Innovatiedag 2019: Dág, onkruid! (Valthermond)

Op dinsdag 28 mei 2019 organiseert InnovatieVeenkoloniën, in samenwerking met IRS, Avebe, Suiker Unie, Wageningen University & Research en Sensus, alweer haar derde Innovatiedag, met het thema: Dág, onkruid!

 

dinsdag 28 mei Vanuit het netwerk
Symposium: Digitaal Ondernemen (Leeuwarden)

Wilt u als ondernemer inspelen op de kansen die digitalisering biedt? En kunt u wel wat hulp gebruiken met innoveren of bij concrete digitale uitdagingen? Kom dan op 3 juni naar NHL Stenden voor het symposium Digitaal Ondernemen. Deskundige ondernemers, intermediairs, lectoren, studenten én subsidie-experts zijn hier aanwezig om uw organisatie te helpen met (verdere) digitalisering!

 

maandag 03 juni Vanuit het netwerk