Contact

13 juni: Startersdag Leeuwarden

woensdag 13 juni Vanuit het netwerk

Leeuwarden is booming, ook voor ondernemers!

Leeuwarden en de provincie Friesland zijn booming, niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Vorige week bleek dat reisgids Lonely Planet Friesland uitriep tot de op twee na beste bestemming in Europa 2018 (nu.nl). Dat is de hoogste notering voor een Nederlandse regio/stad ooit. De hoge notering is o.a. te danken aan de hoofdstad Leeuwarden. De stad is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa en dit biedt een hoop mogelijkheden voor (startende) ondernemers in Leeuwarden met de toename van het aantal toeristen in de regio.
Gemeente Leeuwarden, Rabobank, Inqubator en Interpolis organiseren gezamenlijk een evenement speciaal voor (startende) ondernemers. De avond is bedoeld om starters verder op weg te helpen en goed voor te bereiden op het ondernemerschap. De startersdag vindt plaats op 13 juni bij de Kanselarij.

De startersdag is bedoeld voor oriënterende starters, eigenaren met een bedrijf tot een aantal jaar oud en start-ups. De avond bestaat uit een officiële opening namens de partners met plenaire kennisdeling, een startersmarkt met landelijke en regionale kennispartners en doorlopende seminars en workshops. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk seminars te volgen over financieringen, ICT, verzekeringen, inspiratiesessies, lean landing, klanten vinden en de belastingdienst. Ook Ynbusiness is standhouder tijdens de Startersdag.

Voorprogramma
17.00 – 18.00 Inloop met optioneel broodjesbuffet
18.00 – 18:45 Voorprogramma
Programma
18.45 – 19.15 Officiële opening met wethouder Friso Douwstra namens Gemeente Leeuwarden, Jeroen Feenstra van Rabobank en Angelique van den Hout van Interpolis.
19.15 – 20.30 Startersmarkt afgewisseld met ronde 1 seminars & workshops
20.30 – 21.00 Pauze met Startersmarkt
21.00 – 21.30 Ronde 2 seminars & workshops
21.30 – 21.45 Sluiting
Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via www.startersdagen.com/leeuwarden2018. Hier kan tevens een keuze worden gemaakt in seminars en workshops.

Meer evenementen Evenementenoverzicht
Symposium: Duurzame, Milde Processing (Leeuwarden)

Van Hall Larenstein nodigt u uit op woensdag 17 oktober 2018, van 10:00 - 16:30 uur, voor het symposium 'Milde & duurzame zuivel processing' ter gelegenheid van de opening van het Food Application Centre for Technology, het FACT. Tijdens dit symposium staat de vraag centraal of en hoe de zuivelindustrie op een milde wijze (uitleg ‘milde wijze’) duurzaam verkregen producten kan produceren die voldoen aan de steeds sterker wordende consumentenwens van “natuurlijk, vol van smaak, gezond en veilig”.

 

woensdag 17 oktober Vanuit het netwerk
Seminar: Goede start met de belastingdienst (Leeuwarden)

Op donderdag 18 oktober wordt de seminar 'goede start met de belastingdienst' georganiseerd. Vanaf 19.00u wordt u geïnformeerd over bijvoorbeeld inkomstenbelasting, btw en aangifte doen.

 

donderdag 18 oktober Vanuit het netwerk