Contact

Evenementen

Op de lange termijn is innovatie voor ondernemers een noodzaak. Daarom is het slim om op de hoogte te blijven van innovatieve ideeën en inzichten in de communicatie, wetenschap en het bedrijfsleven.

Ynside Business

Met grote regelmaat, maar op kleine schaal, organiseert YnBusiness expertclasses over specifieke onderwerpen. Een kleine groep ondernemers en onze specialisten worden dan onder het genot van een kop koffie in een uur samen bij gespijkerd door een externe deskundige over specifieke onderwerpen.

Ynside Business bijwonen? Dat kost u een kop koffie.

In deze agenda tonen wij ook events van anderen over onze thema’s.

24 Evenementen
Filter opAlle onderwerpen
september 2018
BeStart voortgangspresentatie deelnemers

BeStart is een Nederlandse accelerator voor circulaire startups. Op 3 september van 15.00u tot 17.00u presenteren 8 teams hun voortgang bij Omrin (Hidalgoweg 5, Leeuwarden). Help jij deze startups graag verder met je netwerk? Meld je dan snel aan.

 

maandag 03 september Vanuit het netwerk
ONL Brexit Tour (Leeuwarden)

Heeft de Brexit gevolgen voor u? Tijdens deze bijeenkomst van ONL voor Ondernemers krijgt u praktische informatie over zaken zoals het douanenummer, douaneaangiften, douanevergunningen, btw en douanerechten. Tevens wordt er gesproken over de kansen die de Brexit te bieden heeft en is er tijdens de netwerkborrel kans om te spreken met andere ondernemers en experts.

 

dinsdag 11 september Vanuit het netwerk
Bijeenkomst: Friesland onderneemt (Oldeberkoop)

Op dinsdagavond 11 september vanaf 19.00u wordt de bijeenkomst ‘Friesland onderneemt, laat je inspireren!’ georganiseerd. Hier worden verschillende workshops over subsidies en kennis gegeven en er is een informatieplein met volop netwerkmogelijkheden.

 

dinsdag 11 september Vanuit het netwerk
MKB-Tour Gemeente Opsterland (Drachten)

Op 12 september doet de MKB-tour de gemeente Opsterland aan. Vanaf 16.00u begint het programma met onder andere gedeputeerde Sander de Rouwe en ondernemer Anne Jan Zwart. Ook Ynbusiness zal aanwezig zijn.

 

woensdag 12 september Vanuit het netwerk
Workshop: Meer met digitalisering (Groningen)

Op donderdag 13 september van 15.00u tot 18.00u organiseert de Kamer van Koophandel een workshop over digitalisering. Naast de workshop vol uitleg, inspiratie en tips, krijg je ook een gepersonaliseerde goodiebag.

 

donderdag 13 september Vanuit het netwerk
Workshop: WBSO & Innovatiebox (Groningen)

Op donderdag 20 september van 15.30u tot 18.00u organiseert Flinc in samenwerking met Vectrix de workshop WBSO & innovatiebox voor IT/Tech-bedrijven. In deze workshop wordt uitleg gegeven over het wel of niet verkrijgen van subsidie en waar deze dan voor te gebruiken is.

 

donderdag 20 september Vanuit het netwerk
European Water Tech Week 2018 (Leeuwarden)

De watersector gaat in 2018 voor het eerst kennismaken met de European Water Tech Week Leeuwarden. Van 24 tot en met 27 september 2018 zullen leiders op het gebied van innovatie, technologie en beleid van bedrijven, universiteiten en overheden elkaar ontmoeten en inspireren tijdens een aantal evenementen.

 

maandag 24 september Vanuit het netwerk
Wereld Toerisme Event Nijmegen

Met als thema ‘Creating better places together’ wordt op donderdag 27 september a.s. in Nijmegen een grote internationale conferentie gehouden over duurzaam toerisme. Internationale duurzaamheidsexperts, overheden, bedrijfsleven en de academische wereld wisselen kennis en ideeën uit over vele aspecten van het verduurzamen van toeristische bestemmingen. Het Wereld Toerisme Event vindt plaats op de internationale World Tourism Day, 27 september, en wordt gehouden in De Lindenberg in Nijmegen, de Groene Hoofdstad van Europa in 2018.

 

donderdag 27 september Vanuit het netwerk
Event: Internationaal ondernemen (Groningen)

Op donderdag 27 september van 16.00u tot 20.00u organiseert de Kamer van Koophandel een Internationaal Ondernemen Event. Hier ga je een persoonlijk internationaal gericht actieplan schrijven.

 

donderdag 27 september Vanuit het netwerk
oktober 2018
Dutch Agri Food week 2018

De 'Dutch Agri Food Week 2018' wordt georganiseerd van 5 t/m 16 oktober. Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

 

vrijdag 05 oktober Vanuit het netwerk
Congres: Frisian Foodture ’18 (Bolsward)

Een congres over over de uitdagingen waar boeren, de foodindustrie, de retail en het onderwijs op korte termijn voor komen te staan, onderverdeeld in vijf onderwerpen centraal; voeding in relatie tot gezondheid, het verdienmodel en data, food waste & footprint, zuivel en natuur inclusieve landbouw.

 

vrijdag 05 oktober Vanuit het netwerk
Handelsmissie Zweden & Finland

In het najaar van 2018 organiseert WTC Noord-Nederland een uitgaande handelsmissie naar Zweden en Finland. Deelname aan deze missie is een uitstekende gelegenheid om bedrijven en organisaties te leren kennen en uw business een boost te geven.

 

zondag 07 oktober Vanuit het netwerk
Symposium: Symphony of Soils (Oosterwolde)

Op 11 oktober 2018 vindt het Symposium Symphony of Soils plaats, een symposium over bodemvitaliteit, gezonde landbouw en voeding en gezondheid, met bijdragen van gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland. Daarnaast vinden er publieksevenementen plaats.

 

donderdag 11 oktober Vanuit het netwerk
Workshop: Slim omgaan met kennis bij samenwerking (Assen)

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als start-up of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever kunt aanpakken. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg.

 

maandag 15 oktober Vanuit het netwerk
Handelsmissie Japan

Bent u ondernemer in de zuivel of aardappelindustrie met interesse in handel met Japan? Ga dan van 15 tot en met 19 oktober 2018 mee met de handelsmissie, georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Tokio.

 

maandag 15 oktober Vanuit het netwerk
Bijeenkomst: Meet & Eat (Bakkeveen)

Een inspirerende middag over de uitdaging hoe de voedseltransitie te versnellen is en welke kansen er liggen in Noord-Nederland.

 

dinsdag 16 oktober Vanuit het netwerk
MKB-tour Achtkarspelen

Op dinsdag 16 oktober zal de gemeente Achtkarspelen gastheer zijn van de MKB-tour.

 

dinsdag 16 oktober Vanuit het netwerk
Symposium: Milde & Duurzame zuivel processing (Leeuwarden)

Van Hall Larenstein nodigt u uit op woensdag 17 oktober 2018, van 10:00 - 16:30 uur, voor het symposium 'Milde & duurzame zuivel processing' ter gelegenheid van de opening van het Food Application Centre for Technology, het FACT. Tijdens dit symposium staat de vraag centraal of en hoe de zuivelindustrie op een milde wijze (uitleg ‘milde wijze’) duurzaam verkregen producten kan produceren die voldoen aan de steeds sterker wordende consumentenwens van “natuurlijk, vol van smaak, gezond en veilig”.

 

woensdag 17 oktober Vanuit het netwerk
november 2018
Workshop: Zelf op zoek in octrooidatabanken in Leeuwarden

Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u dat aanpakt, leert u in deze workshop.

 

donderdag 01 november Vanuit het netwerk
Workshop: Hoe zoekt mijn klant naar mijn product of dienst? (Drachten)

Wordt jouw bedrijf online gevonden? Welke media zet je in? Antwoord op deze en andere vragen worden gegeven tijdens deze workshop van MKB Noord Nederland.

 

donderdag 01 november Vanuit het netwerk
Handelsmissie Frankrijk

In het najaar van 2018 organiseert WTC Noord-Nederland een uitgaande handelsmissie naar Frankrijk. Deelname aan deze missie is een uitstekende gelegenheid om bedrijven en organisaties te leren kennen en uw business een boost te geven.

 

zondag 11 november Vanuit het netwerk
januari 2019
Bio-beurs

De Bio-beurs wordt gehouden op 23 en 24 januari 2019 in Zwolle. Met meer dan 375 bedrijven en exposanten en ruim 80 inhoudelijke workshops genoeg mogelijkheden tot netwerken en het opdoen van kennis.

 

woensdag 23 januari Vanuit het netwerk
februari 2019
Biofach 2019 (Neurenburg, DU)

Van 13 tot en met 16 februari 2019 wordt, voor het 30e jaar op rij, in Neurenberg (Duitsland) de Biofach georganiseerd. De plek voor inspiratie, ontmoetingen en biologische producten.

 

woensdag 13 februari Vanuit het netwerk
Duurzaam Gebouwd Congres 2019

Het tiende Duurzaam Gebouwd Congres vindt plaats op 14 februari 2019 en wordt georganiseerd door Duurzaam Gebouwd in samenwerking met provincie Friesland. Centraal bij het jubileumcongres staat het invullen van ambities rondom verduurzaming van de gebouwde omgeving in de provincie.

 

donderdag 14 februari Vanuit het netwerk