Contact

Evenementen

Op de lange termijn is innovatie voor ondernemers een noodzaak. Daarom is het slim om op de hoogte te blijven van innovatieve ideeën en inzichten in de communicatie, wetenschap en het bedrijfsleven.

Ynside Business

Met grote regelmaat, maar op kleine schaal, organiseert YnBusiness expertclasses over specifieke onderwerpen. Een kleine groep ondernemers en onze specialisten worden dan onder het genot van een kop koffie in een uur samen bij gespijkerd door een externe deskundige over specifieke onderwerpen.

Ynside Business bijwonen? Dat kost u een kop koffie.

In deze agenda tonen wij ook events van anderen over onze thema’s.

23 Evenementen
Filter opAlle onderwerpen
mei 2019
Innovatiedag 2019: Dág, onkruid! (Valthermond)

Op dinsdag 28 mei 2019 organiseert InnovatieVeenkoloniën, in samenwerking met IRS, Avebe, Suiker Unie, Wageningen University & Research en Sensus, alweer haar derde Innovatiedag, met het thema: Dág, onkruid!

 

dinsdag 28 mei Vanuit het netwerk
juni 2019
Symposium: Digitaal Ondernemen (Leeuwarden)

Wilt u als ondernemer inspelen op de kansen die digitalisering biedt? En kunt u wel wat hulp gebruiken met innoveren of bij concrete digitale uitdagingen? Kom dan op 3 juni naar NHL Stenden voor het symposium Digitaal Ondernemen. Deskundige ondernemers, intermediairs, lectoren, studenten én subsidie-experts zijn hier aanwezig om uw organisatie te helpen met (verdere) digitalisering!

 

maandag 03 juni Vanuit het netwerk
Zakendoen in de VS (Leeuwarden)

Hoe zet je het beste de eerste stappen op de Amerikaanse markt? Of kun je op dit moment beter helemaal niet instappen? Wil je weten of de Amerikaanse markt iets voor je is? Dan ben je van harte uitgenodigd op deze bijeenkomst op 3 juni in de Kanselarij.

 

maandag 03 juni Vanuit het netwerk
Waste no waste factory (Bakkeveen)

Stichting Waste-NO Waste Factory organiseert een bijzondere bijeenkomst inclusief diner in de Bakkeveense duinen waarbij de natuur de hoofdrol speelt.

Tijdens deze bijeenkomst heeft u de unieke gelegenheid om de kunstinstallatie Woven Skin® te bewonderen. Woven Skin is even terug in Nederland als tussenstop tijdens haar wereldtournee. Daarnaast kunt u zich laten prikkelen door boeiende, korte speeches van inspirerende sprekers.

 

maandag 03 juni Vanuit het netwerk
FMF Groenlunch (Leeuwarden)

In Fryslân is al een tijdje een discussie aan de gang over veranderingen in de landbouw. Overheden, de burger, allemaal willen ze graag dat de boer meer boert in harmonie met de natuur. Het is echter de vraag wie deze transitie gaat betalen. Wordt alles bij de boer neergelegd of zijn er ook andere nieuwe verdienmodellen mogelijk?

Spreker tijdens de Groenlunch op maandag 3 juni is Theo Vogelzang, onderzoeker aan de Wageningse Universiteit.

 

maandag 03 juni Vanuit het netwerk
Workshop: ‘Masterclass Octrooien'(Leeuwarden)

Bent u een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wilt u inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk? Dan is de Masterclass Octrooien op dinsdag 4 juni iets voor u.

 

dinsdag 04 juni Vanuit het netwerk
Symposium: AgriFoodTop Symposium (Amersfoort)

Tijdens het AgriFoodTop Symposium ontmoet u beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers en wordt u bijgepraat over de klimaatafspraken tussen overheid en industrie en de knelpunten en kansen van het nieuwe klimaatbeleid. Daarnaast worden de nieuwe innovatieprogramma’s van de Topsector gepresenteerd en is er volop ruimte voor het aanhalen van uw netwerk.

 

woensdag 05 juni Vanuit het netwerk
Innovatiecafé (Drachten)

Van start-up naar scale-up – Elfskot vertelt hun verhaal.

Een team jonge honden met een missie; zo omschrijft het succesvolle Drachtster bedrijf Elfskot zichzelf. 2018 was een topjaar voor de start-up. Winnaar van de Noordelijke Innovatieaward, winnaar van de Ondernemersprijs Smallingerland (de publieksprijs én de categorie innovatie), en finalist voor de beste Friese startup 2018.

 

donderdag 06 juni Vanuit het netwerk
Samen in actie voor een sterker MKB

Welke bijdrage lever jij aan een sterker mkb? En wil je weten wat je nog meer kunt doen? Ontdek hoe andere betrokken partijen zich inzetten voor een toekomstbestendig mkb en laat je inspireren tijdens een werksessie in Noord Nederland.

 

donderdag 06 juni Vanuit het netwerk
Masterclass “Contracteren in de praktijk” (Groningen)

Op dinsdag 11 juni a.s., van 14.00 - 17.00 uur, organiseert Flinc in samenwerking met Yspeert Advocaten een masterclass waarbij de juridische aspecten omtrent contracteren centraal staan.

Een must follow voor elke MKB-er met groeiambitie!

 

dinsdag 11 juni Vanuit het netwerk
Ondernemersdag Leeuwarden

De ondernemersdag staat in het teken van kennisdeling, advisering en netwerken en is geschikt voor wanneer je reeds voor jezelf bent begonnen of al enige jaren actief bent. Deze dag is ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in het starten van een eigen onderneming.

 

woensdag 12 juni Vanuit het netwerk
Subsidie zoekt innovatief idee (Leeuwarden)

Op 12 juni organiseert SNN een informatiebijeenkomst voor en met ondernemers van 15.30 - 18.00 uur in de Kanselarij te Leeuwarden. Tijdens deze bijeenkomsten staan de subsidies: Valorisatie, Kennisontwikkeling, Human Capital, Proeftuinen en de Open Innovatie call centraal.

Kom ook!
Laat je inspireren door de ervaringen van andere ondernemers en door de financiële mogelijkheden die subsidie je project kan bieden.

 

woensdag 12 juni Vanuit het netwerk
Handelsmissie China

15 juni t/m 23 juni 2019

In juni 2019 organiseert het WTCA een handelsmissie naar de Chinese provincies Sichuan & Heilongjiang. Dit doen wij in samenwerking met de Provincie Fryslân, Globally Cool, First Class Business Travels en Equimira.

De delegatie gaat langs de steden Chengdu en Harbin.

 

zaterdag 15 juni Vanuit het netwerk
Workshop: ‘De basis van Intellectueel Eigendom’ (Groningen)

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer op 20 juni in één middag de basis over hoe u uw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron.

 

donderdag 20 juni Vanuit het netwerk
Evenement: Dutch-E: “Ondernemen in een snel veranderde online wereld” (Heerenveen)

Ondernemer, internationaal topspreker en TV host Igor Beuker komt voor het eerst naar Friesland, een unieke kans om hem te horen spreken en te ontmoeten!

Relaties van Ynbusiness hebben gratis toegang.

 

donderdag 20 juni Vanuit het netwerk
De Streekweek 2019

Eetbaar Fryslân organiseert van 20 t/m 27 juni "De Streekweek" samen met vele anderen. Ben je ondernemer, (streek)boer, lokaal voedselinitiatief, winkelier, docent, restauranteigenaar, producent, medewerker van een ‘groene’ organisatie of op een andere manier belangstellend en heb je een leuk idee voor een activiteit voor De Streekweek? Geef je dan op.

 

donderdag 20 juni Vanuit het netwerk
Handelsmissie Mexico

Eind juni 2019 vindt er een handelsmissie plaats naar de steden Mexico-Stad en Queretáro. Wij brengen u graag in contact met Mexicaanse bedrijven middels de nauwe banden die wij onderhouden met NBSO Mexico, Holland House en de Nederlandse ambassade.

 

zaterdag 29 juni Vanuit het netwerk
september 2019
Workshop: ‘De basis van Intellectueel Eigendom’ (Leeuwarden)

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Tijdens deze workshop op maandag 9 september leert u wat IE is, in welke fasen van uw innovatieproces u IE gebruikt en hoe u met IE tijd en geld kunt besparen.

 

maandag 09 september Vanuit het netwerk
Workshop: ‘Slim omgaan met kennis bij samenwerken’ (Assen)

Op donderdag 19 september wordt de workshop 'Slim omgaan met kennis bij samenwerken' georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst leert u o.a. dat een goede voorbereiding samenwerken makkelijker maakt bij innovatieve trajecten.

 

donderdag 19 september Vanuit het netwerk
oktober 2019
Workshop: ‘IE-strategie voor MKB” (Leeuwarden)

Op maandag 7 oktober kunt u tijdens de workshop 'intellectueel eigendom-strategie voor mkb' kennis opdoen over intellectueel eigendom, hoe er waarde mee gecreëerd kan worden en welke strategie het beste bij uw bedrijf past.

 

maandag 07 oktober Vanuit het netwerk
november 2019
Workshop: ‘Zelf zoeken in octrooidatabanken’ (Groningen)

Op dinsdag 5 november kunt u tijdens de workshop 'zelf zoeken in octrooidatabanken' kennis opdoen over efficiënter innoveren door gebruik te maken van octrooi-informatie.

 

dinsdag 05 november Vanuit het netwerk
Workshop: ‘Masterclass Octrooien’ (Assen)

Bent u een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wilt u inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk? Dan is deze workshop op maandag 18 november iets voor u.

 

maandag 18 november Vanuit het netwerk
december 2019
Workshop: ‘De basis van Intellectueel Eigendom’ (Groningen)

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? Leer op maandag 2 december in één middag de basis over hoe u uw technische innovatieproces efficiënter en beter maakt door intellectueel eigendom (IE) te gebruiken als bescherming en als informatiebron.

 

maandag 02 december Vanuit het netwerk