Contact

AVG Quick Start

Het AVG-project is afgelopen. Met succes zijn meer dan 60 ondernemers geholpen met hun AVG-vraagstukken!
ROC Friese Poort en NHL Stenden gaan verder met cybersafety. Kijk hiervoor op de website van Friese Poort of op die van NHL Stenden.


Waar begin je?
Voor het verwerken van persoonsgegevens zoals klant- en medewerkersgegevens, gelden sinds mei 2018 strengere normen en zijn er meer verantwoordelijkheden neergelegd bij bedrijven. Meer dan 50% van de MKB bedrijven is hier echter onvoldoende op ingericht. Veel ondernemers zitten met de handen in het haar, weten niet waar ze moeten beginnen en zien door de bomen het bos niet meer. Deze berichten komen met regelmaat aan de orde tijdens de gesprekken van Ynbusiness met ondernemers. Dat moet anders kunnen!

Hoe kun je met weinig effort het verschil maken?
Door het onderwijs en een ervaren juridische partij aan elkaar te verbinden rondom dit vraagstuk, ontstond het idee van het AVG Team: een team van 3 studenten uit verschillende disciplines, dat de MKB-ondernemer met een stukje maatwerk gaat ontzorgen. Zij brengen een, op het bedrijf toegespitst, overzicht van de te nemen stappen mee en reiken de ondernemer instrumenten aan die direct ingezet kunnen worden om AVG-proof te worden.

50 Friese MKB bedrijven kunnen mee doen
De 50 plekken zijn nu gevuld, maar ondernemers kunnen via het interesse-formulier (te bereiken via onderstaande knop) aangeven of ze interesse hebben in een eventuele nieuwe ronde van het project.