Contact

Ynbusiness op Internationaliseringstour in Fryslân

17 februari 2021 Internationaal ondernemen

Waarvoor kun je bij Ynbusiness terecht?

Nog niet iedereen weet waarvoor men bij ons terecht kan en welke expertise uit de praktijk wij mee brengen. Dat geldt voor ondernemers, maar ook voor mensen die met hen in contact staan, zoals accountmanagers en beleidsmedewerkers. Vanwege de focus van Friese gemeentes op het onderwerp internationalisering, is Wessel de Vries, themaspecialist Internationaal Ondernemen bij Ynbusiness, bezig met een internationaliseringstour. Hierin legt hij uit wat Ynbusiness kan betekenen voor de ondernemer aan de hand van de Yndex internationaal Ondernemen.

‘Yndex Internationaal Ondernemen’

Welke uitdagingen komen Friese ondernemers zoal tegen als het gaat om internationaal ondernemen? En hoe helpen wij ze verder? Wessel de Vries is een ondernemend type die met een helikopterview naar bedrijven kijkt. Hij heeft veel internationale ervaring en een groot netwerk opgedaan bij o.a. FrieslandCampina en Hellema-Hallum. Vanuit deze ervaring heeft hij samen met MKB ondernemers uit het netwerk de ‘Yndex Internationaal Ondernemen’ ontwikkeld. Dit is een overzicht van alle onderwerpen en issues op strategisch, tactisch en operationeel niveau die bij internationaal ondernemen aan bod komen.

Hierover ging hij (digitaal) in gesprek met medewerkers Economische Zaken van de gemeentes Súdwest-Fryslân, Leeuwarden en Smallingerland. Zij willen dicht bij hun ondernemers staan om hen nog beter te ondersteunen in de ontwikkeling van hun internationale business. De kapstok die de Yndex biedt, is voor hen heel overzichtelijk en bruikbaar. Dat zijn ondernemers met hen eens. Ook Ramon Zeilstra van de Kistenkoning heeft er veel aan gehad. U leest hier meer over wat Ynbusiness heeft betekent voor de groei en ontwikkeling van zijn bedrijf.

Compleet overzicht van steunmaatregelen

Aan de hand van de ‘Yndex internationaal ondernemen’ kwamen ook de verschillende subsidieregelingen aan bod die ondernemingen bij hun groei kunnen ondersteunen. Die regelingen zijn nog lang niet altijd bekend bij ondernemers. Zonde, want regelingen kunnen ondernemers vaak sneller op weg helpen naar meer internationale business. En daar profiteren ook de gemeentes en provincie van. Mede daarom vervolgt Wessel de Vries in de komende tijd zijn internationaliseringstour, zodat ook de accountmanagers van de gemeentes goed op de hoogte zijn van manieren waarop de ondernemer vooruit kan worden geholpen.

Ook behoefte aan een goed gesprek over internationaal ondernemen met iemand uit de praktijk? Neem dan contact op met Wessel de Vries of bel met 058-7600500 voor het maken van een afspraak.