Contact

Update Steunpakket 2.0

18 juni 2020

Op 28 mei is het landelijke Steunpakket 2.0. gepresenteerd met aanvullingen op de bestaande regelingen en het toevoegen van een nieuwe regeling. Onderstaand leest u een samenvatting en een aantal tips en zaken waar u rekening mee dient te houden.

  • Now 2.0. (loonkostensubsidie) aanvragen vanaf 6 juli. Tip: is uw omzet over de afgelopen maanden minder hard gezakt dan u heeft ingeschat bij de aanvraag van de Now 1.0.? Of zijn uw daadwerkelijke loonkosten lager uitgevallen? Hou er dan rekening mee dat u (een gedeelte van) van de NOW subsidie mogelijk over een paar maanden moet terugbetalen. Bespreek dit met uw accountant.
  • De TOGS (eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,-) is nog aan te vragen tot 26 juni. De laatste uitbreiding: o.a. audiciens, warme bakkers, supermarkten op campings, stations of bij universiteiten, tandtechnici, standbouwers, veerdiensten en wijkcentra zijn toegevoegd aan de lijst met SBI-codes.
  • De Tegemoetkoming Vaste Lasten (tegemoetkoming van maximaal € 50.000,-) op basis van het omzetverlies (>30%) en vaste lasten wordt eind juni opengesteld. Naar verwachting voor dezelfde sectoren als de TOGS.
  • De Tozo 2.0. (uitkering levensonderhoud en/of € 10.000,-) is inmiddels ook open. Let op: het partnerinkomen wordt nu wel meegenomen in de vaststelling van de hoogte van de uitkering.

 

Wilt u meer weten over de regelingen uit het Steunpakket 2.0? Kijk op de corona informatiepagina of neem contact op met de specialisten van Ynbusiness.