Contact

Retailsector: 10 praktische tips voor verbeteren van je verkoop

21 april 2021 Wat doet Ynbusiness?

Iedere retailer wil graag een volledige opening van zijn/haar bedrijf. Gelukkig biedt Click & Collect en winkelen op afspraak mogelijkheden. Speciaal voor de ondernemers uit de Retail hebben we een aantal praktische tips op een rij gezet om u nu en in de toekomst, verder te helpen om uw klant nog beter aan u te binden en de personal shopping ervaring, optimaal te benutten:

Tip 1. Safety first

Communiceer dat uw winkel veilig is om te bezoeken (en zorg daar uiteraard ook voor).

Tip 2. Creëren kopers

Maak dat deze ervaring uniek is voor uw klant. Zorg dat hij of zij zich werkelijk speciaal voelt, hiermee creëert u kopers in plaats van lopers.

Tip 3. Bestudeer de data

Bij het maken van een afspraak, vraag je naar naam en contactgegevens. Als u hier ook de postcode bij opvraagt, helpt het u niet alleen om nu meer inzicht te bieden in wie uw klant is, maar kunt u bijvoorbeeld ook vaststellen hoe ver uw klant bereid is te reizen

Tip 4. 1+1=3

Betrek uw collega ondernemers in de directe omgeving. Geef waardebonnen van elkaar met bijvoorbeeld 10% korting. Zo maakt de klant misschien niet alleen een afspraak bij u, maar koopt hij of zij wellicht ook bij de buurman.

Tip 5. Een beller is sneller

U kunt natuurlijk online de afspraken plannen, maar bellen biedt vele voordelen. Zo kunt u direct vragen waar de klant naar op zoek is en aanbieden om alvast een mooie set  klaar te leggen. Vragen als maat, kleur, technische gegevens, prijs, etc. kunnen dan achterwege gelaten worden tijdens de fysieke afspraak. Bovendien loopt u met bellen minder kans op een no-show.

Tip 6. Aftersales

Veel retailers zijn het niet gewend, maar bel de klant eens op na ca. 8 dagen nadat ze uw winkel hebben bezocht. Vraag hoe het gekochte product bevalt, promoot aan de eerdere koop verwante items (zoals een leuke blouse bij die rok) en probeer de klant te verleiden tot een nieuwe afspraak.

Tip 7. Uw klanten, uw ambassadeurs.

Klanten begrijpen heel goed hoe de zaken ervoor staan. Vraag uw klant na een succesvol bezoek om online een review achter te laten, online een berichtje te plaatsen of vraag om dat middels uw eigen pagina (met een foto van jullie samen) te doen. Zo creëert u dat u beter vindbaar bent voor andere potentiële klanten.

Tip 8 . Wees bereikbaar

Gebruik een bel mij terug knop, de voicemail met verwijzing naar de website of zorg dat u of iemand anders voldoende tijd  heeft om de telefoon aan te nemen en afspraken in te plannen.

Tip 9 . Verzamel relevante data

Een e-mailadres, postcode met huisnummer, maat, stijl, geboortedatum en geslacht zijn belangrijke, en op korte en lange termijn, de meest bruikbare gegevens.

Tip 10. Een continue proces

Doorloop regelmatig nog eens alle stappen die uw klant moet doorlopen om een afspraak te maken en om uw bedrijf te bezoeken. Kijk voortdurend waar u kunt verbeteren en iets extra’s aan de koopbeleving van uw klant kunt toevoegen.

 

Loopt u ook rond met vragen? Of wilt u eens sparren over praktische oplossingen? Neem dan contact op met Henk Split sectorspecialist Retail bij Ynbusiness. In één kosteloos gesprek zet hij u niet alleen aan het denken, maar ook in beweging.