Contact

“Ondernemer, volg je intuïtie”

10 juli 2019

“Met weinig woorden elkaar begrijpen.” Dat was het gevoel dat wij als Ynbusiness kregen toen we kennis maakten met de nieuwste REO Josien Andringa – Voskuil. Josien, eigenaar van Uitzendbureau Templer, is een creatief, strategisch denker. Zij weet haar intuïtie om te zetten in actie. Josien is recent toegevoegd aan de club van REO’s van Ynbusiness vanwege haar verfrissende ideeën en haar expertise op het gebied van HRM. Maak nader kennis met Josien in dit artikel.

Snel scoren en hard gaan is zelden zinvol
Josien: “Mijn intuïtie is mijn toegevoegde waarde. Daar vertrouw ik meer op dan op de ervaring die ik als zelfstandig ondernemer heb opgedaan. Ik maak mensen bewust van hun talent en van de problemen die zij ervaren om daar optimaal gebruik van te maken. Vooral het leren relativeren kan behulpzaam zijn oplossingen te vinden en nieuwe wegen te ontdekken. En is er een echt probleem dan is het goed dat direct aan te pakken. Verandering is voor Josien geen onbezonnen sprong in het diepe. Het is het resultaat van een doordacht, gedeeld en uiteindelijk succesvol proces. “Snel scoren en hard gaan is slechts bij uitzondering zinvol. Ik geloof dat je door eerst diverse invalshoeken te overwegen, creatieve oplossingen kunt vinden en je bedrijf onderscheidend kunt maken. Zo kan verandering tot stand komen.” Op deze manier startte zij, na meer dan 10 jaar in de uitzendbranche actief te zijn geweest, haar onderneming Templer.

Een onbezonnen sprong in het diepe?
Josien Andringa: “Ik probeer ‘out of the box’ te denken en met vernieuwende ideeën te komen. Mijn drijfveer om Templer te starten kwam vanuit betrokkenheid met het MKB. Tijdens de recessie was Neerlands hoop op hen gevestigd om ons uit het slop te trekken. Nu de economie weer is aangetrokken en de werkgelegenheid gegroeid, overspoelen we het MKB met strakke regels binnen het Arbeidsrecht. Dat moet anders en dat kan ook anders. Dat bewijst Templer. Door uitzenden goedkoper aan te bieden. Door met vaste tarieven te werken. En door een kosteloze overname van uitzendkrachten door de bedrijven mogelijk te maken.”

Om de kosten te beheersen werkt Templer met een slimme, slanke organisatie. “Ik zag goed gekwalificeerd (veelal) vrouwelijk personeel van de arbeidsmarkt verdwijnen, omdat door kinderen de werk-privé balans in de knel kwam. Door hen vanuit huis te laten opereren, komen we hieraan tegemoet. Zo werk ik nu met een team zonder kantoorruimte, leaseauto’s en telefoonlijnen. Het team bepaalt samen de planning. Zodoende zijn we als bedrijf alle dagen bereikbaar. De één werkt liever op zaterdag, als de kinderen aan het sporten zijn, terwijl de ander juist tijdens schooltijden wil werken. Sterkere ambassadeurs dan hen kan ik niet krijgen!”

Yn ons netwerk
Haar ervaring zet ze graag in als REO voor Ynbusiness, om ondernemers uit het MKB een stap verder te helpen. REO’s, ofwel  Raadgevende Ervaren Ondernemers, zijn een geselecteerde groep ondernemers die door de specialisten van Ynbusiness worden ingeschakeld als ondernemers uit Friesland eens willen sparren over hun eigen ondernemerschap. Met gesloten beurs uiteraard. Omdat het soms prettig is om te sparren met een gelijk gestemde. Iemand uit de praktijk die meer of andere ervaring meebrengt en een fris netwerk. Lees meer over de REO’s op https://www.ynbusiness.nl/yn-ons-netwerk/.