Vakmanschap wordt schaarser en nieuwe technologie in deze 4e industriële revolutie biedt kansen. De uitdaging waar bedrijven voor staan is door slim gebruik te maken van nieuwe technologie, vakmanschap te binden en te verrijken en daarmee de productiviteit te verhogen.
In een slimme fabriek wordt natuurlijk ook slim gewerkt. Nieuwe mensgericht technologie verhoogt de productiviteit en verbetert de werkomstandigheden. Het verbeter potentieel is ongekend. Mensen maken in de Smart Factory het verschil, hun rol verandert echter wel. Er zijn andere spelregels nodig om een lerende organisatie te kunnen worden. Hoe zorgt u er nou voor dat de mensen die nodig zijn om dit te realiseren bij u willen (blijven) werken?
Programma
De Masterclass bestaat uit 5 modules:
1. Kennismaking en introductie: Wat zijn de belangrijkste uitdagingen op het gebied van medewerkers en nieuwe technologie in deze 4e industriële revolutie?
2. Praktijk-kennissessie “Wat zijn de nieuwe technologieën van industrie 4.0 en welke technologieën gaan het werk van uw medewerkers veranderen?”, door Mark Peters, Innovatieversneller Smart Industry bij van IJssel Technologies.
3. Praktijk-kennissessie: “Wat zijn de competenties die straks nodig zijn”, door Marike Peterzon, Onderzoeker bij de Hanzehogeschool. Wat zijn de competenties in uw bedrijf en welke competenties worden belangrijker. Welke technieken worden belangrijker en hoe ver is mijn bedrijf daarin?
4. Competenties en techniek – wat zijn de banen van de toekomst? Hoe kunnen mijn medewerkers omgeschoold worden?
5. Slotbijeenkomst: Inzichten in de competentie roadmap van je organisatie. Welke stappen gaat u zetten om uw medewerkers de competenties te laten ontwikkelen voor de functies van de toekomst? Welke stappen gaat u zetten om met uw medewerkers de nieuw technologie te omarmen?
Goed om te weten
- De duur van een module bedraagt 2 uur;
- De 5 modules worden online gegeven via MS Teams zolang de corona maatregelen gelden. Zodra weer mogelijk, vinden de bijeenkomsten weer fysiek plaats;
- Voor een goede voorbereiding van de sprekers wordt er vooraf een intakegesprek afgenomen om de inhoud van de Masterclass goed af te stemmen op de vragen van de deelnemers;
- Er is voldoende ruimte voor interactie tussen de deelnemers zodat de deelnemers ook kunnen leren van de ervaringen van collega’s;
- Maximaal 10 bedrijven, bij voorkeur 2 personen per bedrijf.
Data
Woensdag 21 april van 15:00 – 17:00 uur
Woensdag 19 mei van 15:00 – 17:00 uur
Woensdag 2 juni van 15:00 – 17:00 uur
Woensdag 16 juni van 15:00 – 17:00 uur
Woensdag 7 juli van 15:00 – 17:00 uur
Kosten
Deelname aan de Masterclass is gratis.
Doelgroep
Noordelijke productiebedrijven uit de maak- en procesindustrie. Op basis van uw inschrijving wordt er contact met u opgenomen voor een kort intakegesprek.
Voor meer informatie en aanmelden kijkt u hier.