Contact

Internationale subsidies: ‘hier moet je echt aan de bak’

29 april 2021 Financiering

U hoeft geen grote jongen te zijn met jarenlange ervaring in het buitenland voor het in de wacht slepen van een internationale subsidie. Als MKB’er stevig in uw schoenen staan moet u wel. Want alleen als u aan alle voorwaarden voldoet kunt u gebruikmaken van ‘gratis geld’. Subsidie voor uw buitenlandse activiteiten kan een stevige duw in de rug zijn om u de grens over te helpen. Experts Wessel de Vries, Themaspecialist Internationaal Ondernemen bij Ynbusiness en Bert Beverdam, Managing Consultant bij PNO laten u de wereld van het ‘gratis geld’ zien en wijzen de weg in subsidieland in een interview met de Kamer van Koophandel (KvK).

Vanaf het begin van de coronacrisis ziet Wessel de Vries de interesse in export bij ondernemers sterk dalen. “Bij starters valt de interesse bijna volledig weg. Zij parkeren hun plannen en wachten de crisis af. Bij internationaal ervaren mkb’ers merk ik nog wel interesse in buitenlandse markten en exportondersteuning. Deze bedrijven zijn schakelen en risico’s spreiden gewend.” Met een subsidie kunnen zij hun financiële slagkracht vergroten, zodat ze opnieuw in een buitenlandse markt durven investeren. Want deze markt trekt weer aan.

Heeft u een dergelijk vraagstuk of loopt u rond met een uitdaging waar u eens met een onafhankelijk iemand over wil sparren? Neem dan contact op met een van de specialisten van Ynbusiness voor een kosteloos gesprek.

Het hele artikel leest u hier.