Contact

Hellema presenteert uniek LF2018 koekje – Gratis doos voor alle ondernemers

08 juni 2018

In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018). Het is de ultieme gelegenheid om de cultuur en gastvrijheid van Friesland te delen met de rest van de wereld. De beste manier om gasten welkom te heten, is natuurlijk met een kop koffie en een lekker Fries koekje. Speciaal voor LF2018 heeft Hellema een cultuurkoekje ontwikkeld, om aan heel Friesland en alle gasten te laten proeven! Uiteraard kreeg Leeuwarder burgemeester Ferd Crone de eer om het eerste koekje in ontvangst te mogen nemen.

In 2018 presenteert Leeuwarden Fryslân zich aan de rest van de wereld. Daar doet Hellema natuurlijk graag aan mee.De koekjes van Hellema worden al sinds 1861 in Friesland gebakken volgens traditioneel recept. De traditie en recepten van deze echt Friese koekjes zijn van generatie op generatie doorgegeven. Daarmee is het met recht een stukje Friese cultuur. En dat laten we graag aan onze gasten proeven.

Speciaal voor LF2018 ontwikkelde Hellema een cultuurkoekje, waarin de smaak van Friesland optimaal tot uiting komt. Burgemeester Ferd Crone mocht letterlijk het spits afbijten. In Post Plaza kreeg hij gisteren het eerste koekje aangeboden door Frank Wildschut en Wilbert Heerspink van Hellema. Het koekje bestaat uit twee speculaasjes met de karakteristieke smaak van Hellema, met daartussen een romige vanille-crème.

Hellema heeft de ambitie om zoveel mogelijk mensen te laten proeven van dit cultuurkoekje. Dat wordt gerealiseerd door het koekje in zoveel mogelijk horecagelegenheden bij de koffie te presenteren. Om ondernemers kennis te laten maken met de koekjes, levert Hellema de eerste doos helemaal gratis. Daarna kunnen horecaondernemers een bestelling doen via FOOX Bergsma Franeker. Ga voor verdere informatie naar www.foox.nl of bel (0515) 231 473.

Hellema hoopt dat alle horecaondernemers in Friesland meedoen om dit stukje Friese cultuur te laten proeven. Wilt u meer weten over dit smakelijke initiatief, neem dan contact op met Frank Wildschut van Hellema. (0518) 43 88 00/ reacties@hellema.com