Contact

Grote belangstelling voor AVG Quick Start van Ynbusiness

15 november 2018

‘I love it when a plan comes together!’
Grote belangstelling voor AVG Quick Start van Ynbusiness

Twee weken geleden lanceerde Ynbusiness haar nieuwste initiatief om MKB’ers in 1 dag zover mogelijk door de AVG heen te helpen. ‘En blijkbaar voelde het MKB de noodzaak om actie te ondernemen want in slechts enkele dagen waren de 50 plekken die we beschikbaar hadden gevuld” zegt Dennis Carton van Ynbusiness.

De 50 plekken zijn nu gevuld, maar ondernemers kunnen zich via de site van Ynbusiness nog steeds opgeven. Wellicht dat er nog een plekje vrijkomt. Bij voldoende belangstelling wordt het project in het voorjaar herhaald.

“Deze week doen de studenten samen met hun begeleider een testrun bij een aantal MKB’ers en daarna gaan we alle 50 helpen. Het is echt geweldig om te zien dat een idee wat bij ons is ontstaan zo’n grote vraag in de markt heeft losgemaakt waardoor we nu al vol zitten. I love it when a plan comes together.” aldus een tevreden Dennis Carton.

Ynbusiness, NHL Stenden en Friese Poort vliegen het bedrijfsleven in
De ondernemers die een plekje konden bemachtigen in deze campagne worden op hun wenken bediend: Zij krijgen een AVG-team 1 dag op bezoek: een team van 3 studenten uit verschillende disciplines, die de MKB-ondernemer met een stukje maatwerk gaat ontzorgen. Op het bedrijf wordt in beeld gebracht welke persoonsgegevens er in het bedrijf rondgaan, hoe er mee om wordt gegaan en wat mag/moet worden bewaard. Met standaard datalekkenprotocols, privacystatements, verwerkersovereenkomsten en het (indien mogelijk) direct beveiligen van pc en telefoon, etc. helpt The AVG-team ondernemers direct om de eerste stap te zetten. Die toolkit wordt inhoudelijk vooraf geverifieerd door de juristen van NHL Stenden en de meeste zaken worden direct geïmplementeerd. Ze laten ten slotte een overzicht achter van wat er daarna nog moet gebeuren om alles op orde te hebben. De studenten worden begeleid en getraind door docenten en Yspeert Advocaten uit Drachten, een ervaren Friese partij in privacywetgeving.

Voor de pers:
Voor vragen kunt u contact opnemen met Dennis Carton (directeur) op 0627092169 of Corrie Ponne (projectmanager) op 0611492025.