Contact

Gastvrijheidssector: steunmaatregelen en praktische tips

18 februari 2021 Ondernemerschap

Speciaal voor ondernemers uit de gastvrijheidseconomie hebben we praktische tips en toepasbare steunmaatregelen zoals het Corona Actieplan Gastvrij Fryslân op de rij gezet.

Praktische oplossingen

Steunmaatregelen bieden hulp, maar niet voor elke ondernemer voldoende soelaas om de crisis het hoofd te bieden. Om u te inspireren over wat er nog meer mogelijk is, vertellen we u in dit artikel op welke manier Marjan Soepboer en Henk Split een camping, een bedrijf uit de party- en entertainmentindustrie, een rijschoolhouder en een winkelierster hebben geholpen met meer dan alleen een regeling.

Resultaten onderzoek vitaliteit logiesaccommodaties

In 2019 is onderzoek gedaan naar de toekomst van Friese logiesaccommodaties. De resultaten zijn in mei 2020 bekend gemaakt. Door de coronacrisis komen de resultaten weliswaar in een ander daglicht te staan, maar het vormt nog steeds een goed startpunt voor vernieuwing en verbetering. Lees hier de onderzoeksresultaten.

Corona Actieplan Gastvrij Fryslân

In 2020 is er een Taskforce Recreatie en Toerisme opgericht die samen met de provincie het Corona Actieplan Gastvrij Fryslân op heeft gesteld. De Taskforce bestaat uit vertegenwoordigers van de Toerisme Alliantie Fryslân, Koninklijke Horeca Nederland, Hiswa/Recron, Merk Fryslân, Ynbusiness, Innovatieplatform Fryslân en Hotel Friesland. Al met al is er via het Actieplan zo’n anderhalf miljoen euro beschikbaar gesteld. Een van de onderdelen is de ‘Subsidieregeling COVID-19 maatregelen VTE-sector Fryslân’ ook wel bekend als ‘De 1,5 meter regeling’. De sector kan daarnaast ook een beroep doen op het herstelpakket ‘Lok op 1: No en Moarn’  en de Voucherregeling MKB Fryslân van de provincie Fryslân.

Loopt u ook rond met plannen? Of wilt u eens sparren over praktische oplossingen? Neem dan contact op met Marjan Soepboer. In één kosteloos gesprek zet zij u niet alleen aan het denken, maar ook in beweging. Heeft u vragen over de financiële regelingen en wilt u eens met iemand sparren om te ontdekken welke regeling aansluit bij uw plannen? Neem dan contact op met Arjen Schol, themaspecialist Financiering bij Ynbusiness.