Contact

De Startup Thermometer

15 november 2018

Hoeveel startups zijn er eigenlijk in Friesland? Hoe wordt het startup-ecosysteem ervaren in Friesland? Met de Startup Thermometer proberen we antwoorden te vinden op deze vragen.

Om het Friese startup-klimaat een zetje te geven, introduceren we de Startup Thermometer. Het doel van het project is tweeledig. Ten eerste moet het inzichtelijk worden welke startups er in Friesland zijn, hoe zij het huidige startup-klimaat ervaren en welke interventies er gepleegd kunnen worden op het Friese startup-ecosysteem. Daarnaast wordt er een ambassadeursgroep gevormd van de Friese startups als stem van het ecosysteem. De eerste stap is het inventariseren van het aantal startups. Hieronder is te zien welke startups we al verzameld hebben:

“Een bedrijf met een innovatief product of dienst en de ambitie/mogelijkheid om binnen 5 jaar (inter)nationaal te schalen.”
Dat is de omschrijving waaraan een startup voor ons moet voldoen. Val jij onder deze omschrijving? Of ken je een startup die eraan voldoet? Ga dan snel naar startupthermometer.frl en meld je daar aan!

Wij werken samen met BeStart.nl, Flinc, Innofest Nederland, Innovatiepact Fryslân, Inqubator Leeuwarden en Sterk Fries Ondernemerschap aan een sterk Fries startup-klimaat.