Contact

Circulair Ondernemen

28 mei 2021 Ondernemerschap

Circulair ondernemen lijkt ingewikkeld, maar met ‘kleine’ stappen kunt u al een groot verschil maken. Als sectorspecialist gastvrijheidseconomie heeft Marjan Soepboer meegedacht met Hanneke Schmeink – aanjager Toerisme van Vereniging Circulair Friesland – over wat u als ondernemer nu nodig heeft om stappen te maken in het circulair ondernemen.

Gasten hechten al enige tijd meer waarde aan betekenisvol en puur. Nu komt daar in toenemende mate aandacht voor lokaal en duurzaamheid bij. Toeristen willen thuis, maar ook op vakantie hun voetafdruk verminderen. Circulaire producten en diensten bieden interessante aanknopingspunten om tegemoet te komen aan de wensen en verwachtingen van deze toerist. U kunt uw bedrijf onderscheidend maken en daardoor meer gasten trekken. Daarbij kunt u met circulaire toepassingen vaak geld besparen. Het is dus ook nog eens financieel aantrekkelijk!

Voorbeelden van instrumenten waar u als Friese ondernemer in de gastvrijheidseconomie gebruik van kunt maken zijn onder andere;

Circo Track

Koplopers project

Van belang is om vanuit uw huidige situatie – qua onderneming, financieel, ondernemerschap etc. – te kijken welke stap u nu het beste kunt nemen, waarbij Marjan graag met u in gesprek gaat om hier handvatten voor te bieden. Daarnaast kunnen we – samen met Vereniging Circulair Friesland – een kennistafel organiseren, waarbij experts met u meekijken en denken over maatregelen, stappen (incl. subsidies/financiering) die u als ondernemer kunt nemen.