Contact

30 Friese bedrijven gefocust aan de slag met Smart Industry

16 september 2021 Innovatie

Deze bedrijven zijn gestart met het Smart Industry Assessment; dé manier om gestructureerd na te denken over de toekomst van hun bedrijf. Wat is er nodig om uw bedrijf een volgende stap te laten zetten in digitalisering, zodat u slimmer kunt produceren, een hogere kwaliteit kan leveren en flexibeler in uw productie te worden? Het begint allemaal met inzicht en het uitspreken van uw ambities. Om de Noord Nederlandse Maak- en procesindustrie daar bij te helpen, heeft de Smart Industry Hub Noord het Smart Industry Assessment ontwikkeld. Ynbusiness is een van de partners en in Friesland verantwoordelijk voor het afnemen van de assessments.

Inmiddels hebben Carl Schultz en Tabe Bruinsma, beide specialisten van Ynbusiness, bij een dertigtal bedrijven in Friesland het Smart Industry Assessment afgenomen en de reacties zijn positief. De meest gehoorde feedback is dat met het assessment een waardevolle spiegel wordt voorgehouden, dat er goede discussies binnen het bedrijf worden gevoerd en dat het veel inzicht oplevert. Op basis van het assessment zijn er vervolgstappen gezet door het volgen van een Masterclass op een specifiek thema en het verder uitwerken van hun digitaliseringsstrategie.

“Je kan een euro immers maar één keer uitgeven”

Het assessment bestaat uit twee sessies van 2 uur en wordt kosteloos aangeboden door de partners van de Smart Industry Hub Noord. De uitkomsten worden verwerkt in een verslag. Tijdens het assessment gaan een aantal mensen van het bedrijf onder begeleiding van Carl en Tabe aan de slag en krijgen ze inzicht in waar ze staat ten aanzien van de negen transformatiegebieden van Smart Industry en achttien bijbehorende bedrijfscompetenties. Er worden onderwerpen behandeld als het business model, slimme producten, cybersecurity, productietechnologie en duurzaamheid. Bovendien wordt in kaart gebracht hoe hun ambities van morgen eruitzien. Carl: “Wij nodigen ondernemers uit om met hun hele MT dit assessment door te maken. We merken namelijk dat de onderlinge discussies over waar ze staan en waar ze naar toe willen, onder begeleiding van een inhoudelijke en volledige agenda, een van de meest gewaardeerde elementen zijn van het assessment.” Tabe vult hem aan: “Naast inzicht in de huidige situatie en de ambitie van het bedrijf op het gebied van Smart Industry, levert het assessment ook handvatten aan om prioriteiten te kunnen stellen in de verschillende competenties met ontwikkelingspotentieel in zit. Je kan een euro immers maar één keer uitgeven en tijd is schaars.” Tenslotte worden er suggesties gedaan voor de stappen voorwaarts die je kunt zetten.

Het Smart Industry Assessment is bedoeld voor alle soorten productiebedrijven in elk stadium van ontwikkeling naar Smart Industry, zowel in de maakindustrie (discrete fabricage) als in de procesindustrie (flow productie). Ongeacht of het bedrijf als OEM-er zelfstandig producten ontwikkelt, als toeleverancier onderdelen of subsystemen toelevert of een fabrikant is van grondstoffen of basismaterialen. Het wordt kosteloos aangeboden.

Voor meer informatie over het Assessment Smart Industry kunt u rechtstreeks contact opnemen met Tabe Bruinsma, Carl Schultz of via https://smartindustry.nl/diensten/assessments/smart-industry-assessment.